Nosite bremena drug drugemu

Škofijski klic dobrote pri Mali Nedelji

Branko Košti, nedelja, 28. november 2010 ob 19:45
Nosite bremena drug drugemu

Nosite bremena drug drugemu

"Za veselje se je treba marsikdaj potruditi. Tudi na današnjem koncertu se bomo veselili in poskušali nositi bremena drugih. Počaščeni smo, da se skupaj z nami veselite tudi vi ter s svojo prisotnostjo izkazujete sočutje in upanje v nove, boljše čase. Da bodo naši koraki lahkotnejši in naša dejanja obdana z močno voljo, da bomo zmogli se tudi v prihodnje boriti za sočloveka". Tako so zapisali sodelavci Župnijske karitas Mala Nedelja v zloženki za današnji dobrodelni koncert v Hotelu Bioterme pri Mali Nedelji, pod geslom "Nosite bremena drug drugemu".

Dvorana hotela je bila skoraj premajhna za obiskovalce iz številnih župnij murskosoboške škofije, ki so spremljali bogat kulturni program, s katerim so se predstavile vse župnije iz Dekanije Ljutomer, svoj del pa so prispevale ostale dekanije iz soboške škofije.

Prisotne sta nagovorila murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf in mag. Olga Karba, županja občine Ljutomer. Sredstva, zbrana na koncertu, bo škof osebno izročil osemčlanski družini iz Župnije Mala Nedelja. Oba starša sta nezaposlena, očeta pri delu ovira tudi bolezen. Skrbita za šest otrok, štirje obiskujejo še osnovno šolo, dva pa srednjo. Z zbranimi sreditvi želijo urediti bivalne prostore v novozgrajeni hiši.


Več v Družabno