Popoldne in zvečer možna krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo

Za severovzhodni del Slovenije so pri Neurje.si izdali 2. stopnjo nevarnosti, kar pomeni veliko verjetnost nastanka močnejših neviht

Prlekija-on.net, nedelja, 7. julij 2019 ob 12:22
Popoldan lahko nastanejo nevihte

Popoldan lahko nastanejo nevihte

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je izdala opozorilo, da so v nedeljo popoldne in zvečer možna krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo. Kot navajajo bodo predvsem popoldne in zvečer nastajale plohe in nevihte. Možna so krajevna neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 °C. Ponoči se bo ozračje umirilo in delno zjasnilo.

V ponedeljek bo sprva deloma sončno, sredi dneva pa se bo pooblačilo. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele vso Slovenijo in ponehale šele v noči na torek. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 21 do 26 °C.

Pri Neurje.si pa navajajo, da se bodo "popoldan iz smeri Avstrije začele pojavljati pogoste plohe in nevihte, ki se bodo nato s prehodom fronte pomikale proti jugu, preko Slovenije. Ob prehodu frontalnih neviht je lokalno pričakovati močan nevihtni piš in nalive, možna pa je tudi toča, ki pa v tem delu poslabšanja predvidoma ne bo debela. Najbolj pestro bo ob prehodu fronte najverjetneje na jugozahodu Slovenije."

Za severovzhodni del Slovenije so izdali 2. stopnjo nevarnosti, kar pomeni veliko verjetnost nastanka močnejših neviht.

PROGNOZA NEVIHT Obeta se nam pestra nedelja. Našim krajem se približuje hladna fronta, ki nas bo prešla popoldan in...

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 07. julij 2019


Več v Narava