Na proslavi ob občinskem prazniku Občine Ormož podelili plakete in naziv častna občanka

Bronasto plaketo Občine Ormož za leto 2020 je prejel Marijan Premuš, srebrno Bohumil Ripak, zlato Martin Hebar, častna občanka pa je postala enologinja Lidija Ruška.

Prlekija-on.net, sobota, 19. junij 2021 ob 20:24
Proslava ob občinskem prazniku Občine Ormož

Proslava ob občinskem prazniku Občine Ormož

V Ormožu praznujejo 2. občinski praznik. Organizatorji JZ TKŠ občine Ormož s soorganizatorji so pripravili številne dogodke, ki se bodo odvijali še do 21. junija. V petek, 18. junija, je pred Grajsko pristavo potekala osrednja proslava ob občinskem prazniku, kjer so podelili občinska priznanja. Slavnostni govornik je bil župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak.

Bronasto plaketo Občine Ormož za leto 2020 je prejel Marijan Premuš (predlagatelj Kabelska televizija Ormož), dolgoletni direktor KTV Ormož, ki je v pokoju digitaliziral bogat arhiv Televizije Ormož, srebrno plaketo Bohumil Ripak (predlagatelj Likovno kulturno društvo Ormož) za delo na področju kulture, zlato plaketo Martin Hebar (predlagatelj RK Jeruzalem Ormož) za predano in uspešno delo v RK Ormož, častna občanka občine Ormož pa je na predlog Turističnega društva Podgorci postala Lidija Ruška.

Plaketa Občine Ormož se med drugim podeljuje posameznikom, ki s posebnimi delovnimi prizadevanji in uspehi v daljšem časovnem obdobju pomembno prispevajo h gospodarskemu, kulturnemu in drugemu razvoju občine ali za izkazano posebno požrtvovalnost, nesebičnost in pogum.

Zabava z Ansamblom Opoj

V Ormožu so se zabavali z Ansamblom Opoj


Naziv častni občan občine Ormož pa se podeljuje posameznikom, ki s svojim delovanjem in stvaritvami na posameznih področjih življenja in dela prispevajo k razvoju in ugledu občine, življenja v njej, njene podobe in ugledu doma in v tujini. Turistično društvo Podgorci je v obrazložitvi med drugim zapisalo, da je enologinja Lidija Ruška ambasadorka domače vinorodne dežele, v katero se je, kot sama rada reče, za vedno zaljubila pred 60 leti. Vsa ta leta vedno stoji ob strani vinogradnikom in vinarjem, jim nesebično svetuje in strokovno pomaga pri vseh korakih negovanja vin. S svojim znanjem in strokovnostjo je veliko prispevala pri izobraževanju vinogradnikov in vinarjev, da danes pridelujejo vrhunska vina.

V kulturnem programi so natopili recitatorka Ana Zemljič, vokalna skupina Okarina in glasbenik Matic Petek.

V soboto, 19. junija bo celodnevna »zabava na Ormoškem bazenu«, v nedeljo, 20. junija »Dan kulture«, v ponedeljek, 21. junija ob 10. uri pa sledi še prihod »slovenske olimpijske bakle«, ki se bo med popotovanjem po Sloveniji ustavila tudi v Ormožu.

Foto: Špela Jambriško



Več v Kultura in izobraževanje