Na avto sejmu na Madžarskem najboljši gostujoči avtomobil iz Avto kluba kobra Prekmurje

Letos se je sejma udeležil tudi Janez Zagorc iz avto kluba Kobra Prekmurje ter dosegel 1. mesto v kategoriji TOP GUEST CAR ON SHOW.

Prlekija-on.net, sreda, 1. junij 2022 ob 19:29
Janez Zagorc iz Avto kluba kobra Prekmurje

Janez Zagorc iz Avto kluba kobra Prekmurje

Poročali smo že o avtu sejmu AMTS v Budimpešti na Madžarskem, ki se je odvijal v minulih dneh in ki vsakič privabi veliko število ljubiteljev avtomobilov. V sklopu avtomobilističnega sejma poteka avto, motor in tuning show ter tudi izbor najlepšega dekleta avto sejma in številne druge dejavnosti. Letos je bilo razstavljenih preko tisoč avtomobilov.

Na sejmu je možno zaslediti tudi vrhunsko stilsko predelana vozila nekaterih slovenskih voznikov. Letos se je sejma udeležil Janez Zagorc iz Avto kluba kobra Prekmurje ter s predelanim avtomobilom Nissan GTR R35 dosegel 1. mesto v kategoriji TOP GUEST CAR ON SHOW.

AMTS avto sejem 2022

Preko tisoč vrhunskih avtomobilov in vroče lepotice prava paša za oči


Kot nam je ob tem povedal Mitja Zagorc iz Avto kluba kobra Prekmurje, Janezov sin, se s predelavo avtomobilov ukvarjajo že 25 let. S predelavo je pričel že oče, ko je delal v sosednji Avstriji kot avtomehanik in ličar, Mitja pa je predelal svoj prvi avto pri svojih 17. letih. "Največjo navdušenje nad tem mi je pokazal oče Janez. Od tistega časa naprej pa navdušenje ter volja ne popustita. Leta 2015 sem se prvič udeležil AMTS BUDAPEST s svojo 6-cilindrsko Opel vectro z zelo redko barvo. Skozi leta se je nabralo preko 120 pokalov ter priznanj. Sodelovali smo na številnih tekmovanjih v Sloveniji, po celi Hrvaški ter Avstriji."

Klub so ustanovili leta 2014 z namenom druženja ljubiteljev predelanih vozil ter da sami priredijo svoj avto show. Skozi leta so postali zelo prepoznavni, lansko leto so podrli tudi rekord s 180 vozili na svojem avto showu. Letos prirejajo že 7. avto tuning show na travniku velikosti 8300 m2 v Rogašovcih in sicer v soboto, 2. julija.

Kot je še povedal Mitja, je letos prijavil očeta na AMTS z namenom, da še on sam doživi najlepša in najelitnejša vozila iz različnih držav.



Več v Družabno