Stranka Zares predstavila svoje kandidate

Predstavili so se kandidati, ki kandidirajo v 8. volilni enoti

Prlekija-on.net, sobota, 12. november 2011 ob 17:0311
Stranka Zares predstavila svoje kandidate

Stranka Zares predstavila svoje kandidate

Gregor Golobič in Rudi Cipot sta 11. novembra v Murski republiki v Murski Soboti predstavila listo kandidatk in kandidatov Zares-socialno liberalni v 8. volilni enoti, z izjemo ptujskih treh kandidatov.

Golobič je uvodoma predstavil glavne programske poudarke, ki izhjajo iz Manifesta za odgovorno politiko. Predstavil je tudi smernice kampanje: »Letos ne bomo imeli oglaševalske kampanje s plačanimi oglasi in plakati, vsi skupaj bomo v neposredni komunikaciji z volilci na eni strani prisluhnili in po drugi strani predlagali naše ideje.« Golobič je še dodal, da iz 8. volilne enote pričakujejo eno poslanko ali poslanca.

Rudi Cipot se je predstavitve udeležil, da pojasni razloge za podporo Zaresovi listi: »Od ustanovitve stranke gojim simpatije do Zares, ker so pokazali naklonjenost spremembam, ki niso popularne, vendar nujno potrebne.« Dodal je, da je bil izredno zadovoljen z izborom kandidatk in kandidatov, ki so strokovnjaki na svojih področjih

Kdo so kandidati?
V okraju Ljutomer kandidira Sabina Rajh, samostojna podjetnica za trženje zavarovalnih produktov in članica Nadzornega odbora občine Ljutomer. V okraju Lendava kandidira Jozsef Gyorkos, nekdaji državni sekretar na Ministrstvu za visoko šolstvo.  V obeh okrajih Murske Sobote Zita Flisar-Novak, specialistka na Kmetijsko gozdarskem zavodu Murska Sobota. V okraju Gornja Radgona kandidira humorist in radijski voditelj, Samo Tuš, v okraju Pesnica, absolvent Blaž Vampl, v okraju Lenart pa Aleš Razboršek. V okraju Ormož pa se v tekmo za poslanski stolček podaja strokovna sodelovka stranke Zares, Mateja Mesarec.

V ptujskih treh okrajih kandidrajo še Sara Kramberger, Igor Šeruga in mag. Ivan Božičko, ki se bodo predstavili naslednji teden.

Lista ima tako skupno 10 kandidatov, od tega 4 ženske. Najmlajša kandidatka je stara 25 let, najstarejši kandidat pa 58 let.


Več v Politika