Ljutomerski maturanti in maturantke na Glavnem trgu zaplesali četvorko

Ob spremljavi Straussove melodije so se zavrteli tudi po nekaterih drugih evropskih mestih.

Prlekija-on.net, torek, 21. maj 2024 ob 13:09
Četvorka v Ljutomeru

Četvorka v Ljutomeru

V torek, 21. maja, so se maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, na Glavnem trgu v Ljutomeru, točno opoldne ob spremljavi Straussove melodije zavrteli in odplesali četvorko ter se tako poslovili od srednješolskih klopi. Letos jih je četvorko odplesalo okoli 120. Pred plesom je mlade nagovoril ravnatelj GFML Franc Čuš, po koncu plesa pa še podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. Oba sta dijakom in dijakinjam zaželela, da uspešno opravijo maturo ter vse dobro na nadaljnji poti. Maturanti in maturantke so se po plesu tradicionalno odpravili v park, kjer se bo nadaljevalo proslavljanje ob koncu šolskega leta.

Obenem so zaplesali maturanti v 17 slovenskih in 23 mestih po Evropi, za prenos glasbe na vsa prizorišča pa je poskrbel Radio Si.

Pod okriljem Plesne zveze Slovenije so pri nas istočasno plesali v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Novem mestu, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Ljutomeru, Postojni, Ilirski Bistrici, Tolminu, Slovenskih Konjicah, Sežani, Litiji, Kočevju in na Ptuju, ter v Srbiji (Beograd, Novi Sad, Niš, Zrenjanin, Kraljevo, Jagodina, Pančevo, Čuprija, Pirot, Paračin, Vrnjačka Banja, Čoka, Negotin in Knjaževac), na Slovaškem (Košice, Žilina, Svidnik), Severna Makedonija (Skopje, Ohrid, Resen in Gevgelija) in v Črni gori (Budva in Tivat).

Zveza je tudi lastnik zadnjih treh Guinnessovih rekordov v sinhronem plesanju, ki so ga postavili med leti 2009 - 2011. Rekordno je bilo leto 2011, ko je skupaj zaplesalo 33.202 maturantov in maturantk.



Več v Družabno