Odprli vrata Ginekološko porodniškega oddelka

Obiskovalcem so nudili ogled prenovljenih porodnih sob in samega oddelka, brezplačno nosečniško fotografiranje in brezplačni 3D UZ za nosečnice, pogovor z babico in porodničarjem, pogovor s pediatrom ter predstavitev presejalnih testov pri novorojenčku.

Prlekija-on.net, sreda, 29. maj 2024 ob 15:31
Dan odprtih vrat Ginekološko porodniškega oddelka SBMS

Dan odprtih vrat Ginekološko porodniškega oddelka SBMS

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so 17. maja odprli vrata Ginekološko porodniškega oddelka, ki v letošnjem letu praznuje svojo 70. obletnico obstoja in delovanja. Obiskovalcem so nudili ogled prenovljenih porodnih sob in samega oddelka, brezplačno nosečniško fotografiranje in brezplačni 3D UZ za nosečnice, pogovor z babico in porodničarjem, pogovor s pediatrom ter predstavitev presejalnih testov pri novorojenčku. Obiskovalci so se lahko pogovorili tudi z anesteziologom o lajšanju porodnih bolečin, pridobili koristne informacije o dojenju ter nasvete s strani fizioterapevta. Predstavili so se številni ponudniki najrazličnejših storitev, povezanih z rojstvom, nego in zdravjem novorojenčka.

Zahvaliti se želijo vsem obiskovalkam in njihovim partnerjem za tako srčen odziv, veliko udeležbo, zanimanje in dobro voljo ter skupini Evterpe in vokalni skupini Aeternum za prijetno glasbeno spremljavo. Da je bilo prizorišče delavnic, foto kotička in pogostitve prava paša za oči se zahvaljujejo Agenciji Sever, prav tako se zahvaljujejo Mirable fotografiji za nosečniško fotografiranje na najlepši možen način ter vsem, ki so poskrbeli za odlično gostinsko ponudbo.

Posebno zahvalo izrekajo vsem donatorjem, ki ste na kakršenkoli način prispevali k uspešni prenovi oddelka ter postavitvi kotička za dojenje in previjanje ter vsem ostalim, ki ste pripomogli k izvedbi dogodka Dneva odprtih vrat. "Vaša podpora nam omogoča, da skupaj ustvarjamo pozitivne spremembe in vaš prispevek je dokaz, da z združenimi močmi zmoremo veliko. Iskrena hvala vsem!" še ob tem sporočajo.



Več v Kultura in izobraževanje