Bliža se praznik prleške gibanice

Državno ocenjevanje prleških gibanic bo letos potekalo že enajsto leto zapored in se bo odvilo dan pred kulinaričnim pohodom v petek, 7. 6. 2024.

Prlekija-on.net, petek, 31. maj 2024 ob 16:56
Prleška gibanica

Prleška gibanica

Društvo Kelih že enajsto leto z različnimi promocijskimi akcijami in dogodki skrbi za večanje prepoznavnosti prleške gibanice. Med vsemi dogodki je največji in najokusnejši vikend, ko ima prleška gibanica svoj praznik, to je drugi vikend v juniju.

Prleška gibanica

Državno ocenjevanje prleških gibanic bo letos potekalo že enajsto leto zapored in se bo odvilo dan pred kulinaričnim pohodom v petek, 7. 6. 2024. Predsednik ocenjevanja ostaja Tomaž Vozelj, ugledni kulinarični strokovnjak in predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Seveda na ocenjevanje prleško gibanico lahko prinesejo vsi, tako ljubitelji prleške gibanice kot tržni ponudniki, pa tudi osnovne šole in srednje šole imajo svojo kategorijo na ocenjevanju. Na razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj isti večer bodo lahko sodelujoči iz prve roke izvedeli, kaj je strokovno komisijo pri njihovem izdelku navdušilo ali katere so tiste malenkosti, ki jih je treba popraviti za naslednjič. Objavljen je že razpis, na dan ocenjevanja bo zvečer na ogled razstava ocenjenih prleških gibanic.

Prleška gibanica

V soboto, 8. 6. 2024, bo ob 9.00 skupinski start Kulinaričnega pohoda Prleška gibanica v Parku doživetij v Križevcih pri Ljutomeru. Na 11 kilometrov dolgi trasi bo kar sedem postojank, na katerih bodo lokalni ponudniki pohodnike navdušili z domačimi dobrotami in odličnimi vini. Na vseh postojankah bodo pohodniki lahko kupili lokalne pridelke in izdelke, vključno z vinom. Organizatorji bodo poskrbeli za prevoz nakupljenih dobrot na končno postojanko v Park doživetij.

Dobrodošli v Prlekiji!

Prleška gibanica

www.kelih.si



Več v Družabno