Deželak Junak se je na svoji dobrodelni poti ustavil v Ljutomeru

Na Glavnem trgu ga je pričakala glasna množica podpornikov in ansambel z Darjo Gajšek. Sprejel ga je podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, gasilci PGD Ljutomer pa so ga z dvigalom dvignili v višave.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. junij 2024 ob 18:26
Deželak Junak v Ljutomeru

Deželak Junak v Ljutomeru

V sredo, 29. maja, je Miha Deželak z ekipo v dobrodelni akciji Radia 1 - "Deželak junak", že 10. leto krenil na pot po Sloveniji. Tudi letos ostaja namen enak - zbiranje denarja za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin, saj verjamejo, da si vsak otrok zasluži brezskrbne počitnice in nepozabne spomine. S pomočjo poslušalcev, bodo omogočili poletne počitnice, polne smeha, igre in novih dogodivščin, ki bodo otrokom, ki odraščajo v težkih okoliščinah prinesle trenutke sreče in brezskrbnosti.

Svojo desetdnevno pot bo zaključil tam, kjer se otroci, ki še nikoli niso videli morja, vsaj za nekaj dni počutijo lepo in uživajo v morskih radostih, spoznavanju novih prijateljstev - Debelem rtiču. Za donacije lahko pošljete SMS POMAGAM5 ali POMAGAM10 na 1919. Z vsakim poslanim SMS-om boste donirali 5 EUR ali 10 EUR.

Opravil bo deset etap, v šesti in sedmi etapi, v ponedeljek, 3. in torek, 4. junija, ga pot vodi skozi Prlekijo. V Ljutomeru se je ustavil v ponedeljek, kjer ga je na Glavnem trgu ponovno pričakala glasna množica podpornikov in ansambel z Darjo Gajšek. Sprejel ga je podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, ki mu je izročil majhno pozornost, gasilci PGD Ljutomer pa so mu pripravili presenečenje in ga z dvigalom dvignili nad trg, da si je mesto lahko ogledal z višine. Deželak je nato nadaljeval pot proti Murski Soboti, z njim je naprej kolesarila Darja Gajšek.

V torek bo v Ormožu pričel sedmo etapo ob 7. uri, nato se bo ustavil tudi pri Veliki Nedelji, v Dornavi in na Ptuju.



Več v Družabno