Znano je, kdo je spekel najboljšo prleško gibanico

Absolutna zmagovalka je postala Kmetija Zamuda, saj je dosegla najvišjo oceno na letošnjem ocenjevanju.

Prlekija-on.net, sobota, 8. junij 2024 ob 09:11
Ocenjevanje prleških gibanic

Ocenjevanje prleških gibanic

V petek, 7. junija, je potekalo že enajsto državno ocenjevanje prleških gibanic. Društvo Kelih ga je organiziralo v Križevcih pri Ljutomeru. Kar 45 izdelkov se je potegovalo za naklonjenost strokovne komisije, ki so jo sestavljali Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, članici pa Elvira Štumpf, profesorica na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci ter Zdenka Tompa, upokojena profesorica na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci.

Na slovesni razglasitvi rezultatov je predsednica Društva Kelih uvodoma poudarila, da so vsi skupaj pripomogli k večji prepoznavnosti prleške gibanice, ki povezuje vse generacije. Podžupan Občine Križevci Danijel Lesničar je izpostavil povezovanje in pomen lokalne kulinarike, kar Društvu Kelih uspeva z organizacijo praznika prleške gibanice. Tomaž Vozelj je pred razglasitvijo rezultatov razkril podrobnosti pri ocenjevanju prleških gibanic in pohvalil vse, ki so jo prinesli na ocenjevanje.

Kulturni program so popestrili križevski vrtečjaki s folklornim nastopom ter Katarina in Ambrož, sestra in brat, ki sta odlično zaigrala na violino in harmoniko.

In kdo so zmagovalci?

Kategorija tržni ponudniki:
1. Flo cukeraj Florjana Kastelic
2. Mlinopek d.d.
3. Lončarstvo Žuman

Ljubitelji prleške gibanice:
1. Kmetija Zamuda
2. Simona Žuman
3. Darja Makoter

Kategorija osnovne šole:
1. OŠ Križevci
2. OŠ Bakovci - Lara Bojnec
3. OŠ Bakovci - Patrik Kuzma

Kategorija srednje šole:
1. GFML: Petra Ouček, Zara Širovnik
2. SŠGT Maribor: Zara Knuplež, Almira Bajrektarević
3. GFML: Zala Vaupotič, Lana Rajh

Absolutna zmagovalka je postala Kmetija Zamuda, saj je dosegla najvišjo oceno na letošnjem ocenjevanju.

V soboto bo v križevski občini spet okusno, saj bodo pohodniki na Kulinaričnem pohodu Prleška gibanica okusili dobrote lokalnih ponudnikov in občudovali lepo krajino, devet gostincev z območja Prlekije pa do 16. junija vabi na Dneve prleške gibanice.

Več informacij na www.kelih.si



Več v Kultura in izobraževanje