Močno deževje že povzročilo nekaj nevšečnosti

Gasilci PGD Stara Nova vas so v Dobravi prečrpali okoli 20 kubičnih metrov meteorne vode, ki je zalila celotno dvorišče in bližnji gospodarski objekt.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. junij 2024 ob 19:28
V teh dneh bo deževalo

V teh dneh bo deževalo

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bodo v teh dneh pogoste padavine. Močno deževje je ponekod v ponedeljek popoldan že povzročilo nevšečnosti. Uprava RS za zaščito in reševanje tako poroča, da so gasilci PGD Stara Nova vas v Dobravi prečrpali okoli 20 kubičnih metrov meteorne vode, ki je zalila celotno dvorišče in bližnji gospodarski objekt.

Na relaciji Kruplivnik - Dolnji Slaveči, so gasilci PGD Motovilci v dolžini okoli 30m očistili blato s ceste, ki ga je v času padavin naneslo na cesto in očistili več zamašenih propustov. V Ropoči so gasilci PGD Ropoča izprali blato iz gospodarskega poslopja, v katerega je iz bližnjih njiv po deževju naneslo blato. Gasilci PGD Gornji Slaveči pa so izčrpali približno 10 kubičnih metrov meteorne vode iz kleti.

Ob 16.30 so gasilci PGD Vučja Gomila v naselju Vučja Gomila, občina Moravske Toplice, očistili vozišča mulja, katerega je naneslo neurje. V Lemerju je močan veter dvigil prireditveni šotor in ga vrgel na cestišče. Pri tem je del šotora pristal na elektičnih žicah. Obveščena je bila pristojna elektro služba. Gasilci PGD Lemerje so zavarovali cestišče in šotor odstranili.

Ni radar... zapora ceste Lemerje

Objavil/a Karin Rogan dne Ponedeljek, 10. junij 2024
Plohe in nevihte bodo zajele večji del Slovenije

Plohe in nevihte bodo zajele večji del Slovenije, ohladilo se bo


Po napovedih Arso bo zvečer sprva še spremenljivo s posameznimi plohami in nevihtami. Ponoči bodo krajevne padavine z nevihtami zajele večji del države. Vmes bodo tudi nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19 °C.

V torek bo oblačno s pogostimi padavinami. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22, na Primorskem do 25 °C.

Od ponedeljka zvečer do torka sredi dneva bodo po Sloveniji nastajali krajevno močni nalivi. Ob tem je možen porast hudourniških vodotokov.

V sredo bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše zjutraj in dopoldne. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Tudi v četrtek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bodo še nastale posamezne plohe. V petek bo delno jasno in suho.

Oranžni alarm
Za torek in sredo je izdano oranžno opozorilo, vir: Arso


Več v Narava