Gospodinjska učilnica - tretja pridobitev v šolskem letu 2023/2024 na OŠ Razkrižje

Obiskovalcem so predstavili izvedene dejavnosti iztekajočega se šolskega leta in pokazali tri pridobitve letošnjega šolskega leta: prenovljeno igrišče in telovadnico ter novo gospodinjsko učilnico.

Prlekija-on.net, četrtek, 27. junij 2024 ob 17:41
Dan odprtih vrat na OŠ Razkrižje

Dan odprtih vrat na OŠ Razkrižje

Učenci in zaposleni Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje smo v sredo, 12. 6. 2024, pripravili Dan odprtih vrat. Obiskovalcem smo predstavili izvedene dejavnosti iztekajočega se šolskega leta in pokazali tri pridobitve letošnjega šolskega leta: prenovljeno igrišče in telovadnico ter novo gospodinjsko učilnico.

Člani upravnega odbora šolskega sklada OŠ Razkrižje so v šolskem letu 2021/2022 v svoj program zapisali največje potrebe na področju zviševanja standarda pouka, med katerimi je bila tudi ureditev učilnice za gospodinjstvo. Tako so bila vsa naša prizadevanja usmerjena v ureditev le te, prave doslej pravzaprav nismo imeli. Prizadevali smo si pridobiti potrebna finančna sredstva in skrbno načrtovali ureditev ustreznega prostora in nabavo opreme. Pri načrtovanju je bilo naše vodilo ureditev kuhinje z vso pripadajočo opremo in pomično delovno površino, ki se lahko prilagodi starosti vseh učencev. Želeli smo, da je najsodobnejša, taka, da bo učencem služila vsaj nekaj desetletij.

Prva velika akcija zbiranja sredstev, ki smo jo izvedli na šoli, je potekala novembra 2022. Na prireditvi Za boljši jutri naših otrok smo zbrali skoraj 2.400 EUR. Sledilo je več manjših akcij. V letih 2023 in 2024 so bila s strani Občine Razkrižje šoli namenjena investicijska sredstva v višini 7.000 EUR. Svet šole je vsa namenil ureditvi gospodinjske učilnice. Prostovoljne prispevke za ureditev gospodinjske učilnice smo zbirali tudi na Dnevu odprtih vrat, zbrali smo dobrih 700 EUR.

Prva dela so se začela spomladi leta 2022. Zaustavila so se zaradi dveh prijetnih dogodkov. Občina Razkrižje je bila namreč uspešna na dveh razpisih. S prvim za obnovo šolskega igrišča in drugim za obnovo šolske telovadnice. Uradna predaja igrišča je bila v septembru 2023, telovadnice pa aprila 2024. Tako smo gospodinjsko učilnico postavili za nekaj časa na stranski tir. Z deli smo nadaljevali maja 2024, zaključila so se v ponedeljek, 10. 6. 2024, dva dni pred Dnevom odprtih vrat.

Ob vseh delih, ki so potekala v tem šolskem letu in so zahtevala nekaj prilagoditev, so učenci pridno in zagnano delali. V pouk smo vključevali sodobne oblike dela, bili smo dejavni v številnih projektih, natečajih, tekmovanjih. Naši učenci so dosegli veliko odličnih dosežkov, tudi tistih na najvišji - državni ravni.

Tako se zadovoljni podajamo v počitniške dni z zavedanjem, da skupaj, ob podpori staršev in lokalne skupnosti, zmoremo zelo veliko.

Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje




Več v Kultura in izobraževanje