Pestro dogajanje na festivalu RePannonia

Do nedelje se v Križevcih pri Ljutomeru odvija festival RePannonia, kreativni festival umetnosti in glasbe.

Prlekija-on.net, sobota, 29. junij 2024 ob 12:24
RePannonia festival

RePannonia festival

Do nedelje se v Križevcih pri Ljutomeru odvija festival RePannonia, kreativni festival umetnosti in glasbe. Osrednje festivalsko dogajanje se je pričelo v sredo z odprtjem instalacije »Mala galerijska plastika« in »Veliki formati« ter skupinsko likovno razstavo »Zaprem oči, preseneti me tema«.

V četrtek so izvedli koncert KUD Muzika, pogovor z režiserjem Matevžem Luzarjem in ogled njegovega filma »Orkester«. 

V petek so si najmlajši v parku lahko ogledali predstavo Ane Monro »Zadnji ulov« ter se zabavali v otroškem programu, ki so ga pripravili Splošna knjižnica Ljutomer, Nastja Fekonja s Cirkuškim svetom in Judita Karba, izvedli so tudi pogovor z lokalnimi novinarji, za glasbo pa je poskrbela skupina AKA Neomi.

V vaškem jedru so pripravili skate šolo za otroke pod vodstvom Tima Topolinjaka, za zabavo pa so poskrbeli DJ Zvuk in DJ Herbalist ter zvečer še glasbene skupine Match!, Jinho Jinza in Soundtrack project. Še prej so si obiskovalci lahko ogledali predstavo »Manus pole«, ples na drogu.

Jazz mlin

Na Jazz mlin prihaja legenda na bobnih Ratko Divjak


Tudi v soboto sledi pester program v parku, kjer bdo za otroški živ-žav poskrbeli Andreja Zupančič, Cirkuški svet z Nastjo Fekonja, Splošna knjižnica Ljutomer in Judita Karba, ulično gledališče Ana Monro »Zadnji ulov«, sledil bo jazz koncert J.J.A. Jazz tria & Flora, pogovor z Andražem Poličem ter nastop skupine Hamlet Express.

V vaškem jedru bo potekal skate contest, za glasbo bodo poskrbeli DJ MCD7000G, z rapom izvajalca PERO in Žile ter Kontradikshn.

Zaključek pa bo v nedeljo z dogodkom Jazz mlin pri Mlinu Stajnku v Gajševcih, kjer bo branje poezije pri mlinu: Lučka Zorko, Borut Gombač, Branko Pintarič in Aleš Jelenko, na koncertu pa bo gost legenda na bobnih Ratko Divjak.

Spodaj je nekaj fotografij petkovega dogajanja ob plesu na drugu ter koncert skupin Match! in Jinho Jinza.

RePannonia



Več v Družabno