Francu Ksavru Mešku so v Ormožu letos posvetili tudi javno branje bralnih klubov

Bralni klubi so namenjeni spodbujanju poglobljenega branja in refleksiji prebranega, druženju, izmenjavi mnenj, vrednotenju in presojanju prebranega.

Prlekija-on.net, torek, 2. julij 2024 ob 10:31
Meškov bralni popoldan

Meškov bralni popoldan

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož združuje tri bralne klube, ki delujejo v Ormožu ter v okviru krajevnih knjižnic v Središču ob Dravi - bralni klub Dravulice in pri Svetem Tomažu. Bralni klubi so namenjeni spodbujanju poglobljenega branja in refleksiji prebranega, druženju, izmenjavi mnenj, vrednotenju in presojanju prebranega.

Vsako leto bralni klubi pripravijo tudi javno branje, ki so ga letos posvetili pripovedniku, pisatelju, pesniku in dramatiku Francu Ksavru Mešku. V letošnjem letu namreč občini Ormož in Sveti Tomaž ob 150-letnici rojstva in 60-letnici smrti temu rojaku posvečata Meškovo leto.

Bralni klubi so tako na letni terasi knjižnice Ormož pripravili izredno pester program. Bralke ormoškega bralnega kluba so predstavile delo in življenje Franca Ksavra Meška, članice in člani bralnega kluba Sveti Tomaž pa so predstavili svoja dela, ki so nastala po njegovem navdihu v sklopu Meškovega natečaja. Bralci iz Središča ob Dravi pa so se na pamet naučili dela Franca Ksavra Meška in jih interpretirali obiskovalcem.

Program so z glasbenim vložkom obogatili pevke in pevci pevskega zbora Društva upokojencev Sveti Tomaž, pod vodstvom zborovodkinje prof. Darje Žganec Horvat ter člani Trobilnega kvarteta Kulturnega društva Ormož s pevko Tino Pečar Laznik, pod vodstvom Slavka Petka.

Obiskovalci so uživali v zelo raznolikem programu, v prijetnem druženju po uradnem delu dogodka pa so se strinjali, da je Franc Ksaver Meško velik biser slovenske književnosti, ki tudi s pomočjo tovrstnih dogodkov dobiva novo veljavo.



Več v Kultura in izobraževanje