Neurje s točo povzročilo precej škode tudi v Prlekiji

V Prlekiji je klestila večja toča, ki je po zadnjih podatkih največ škode povzročila na ormoškem območju.

Prlekija-on.net, nedelja, 14. julij 2024 ob 19:52
Posledice toče

Posledice toče

V soboto je severovzhod zajelo močnejše neurje z večjo točo. Tudi v Prlekiji je klestila večja toča, ki je po zadnjih podatkih največ škode povzročila v okolici Ormoža, v krajih Ivanjkovci, Stanovno, Pavlovski Vrh... Več o sami škodi in razsežnostih bo znano v prihodnjih dneh, so pa ponekod na teh območjih precej uničeni vinogradi in drugi nasadi. Spodaj je nekaj fotografij posledic toče v Prlekiji, ki so nam jih posredovali bralci.

Najhuje pa je sicer bilo na območju Slovenske Bistrice, kjer so v Regijskem centru za obveščanje Maribor na območju Občine Slovenska Bistrica zabeležili 283 dogodkov (poškodovane strehe, podrta drevesa, meteorna voda v objektih) na katerih so posredovali gasilci PGD Laporje, Pragersko, Slovenska Bistrica, Videž in Zgornja Bistrica. Na območju Občine Oplotnica so zabeležili 81 dogodkov (poškodovane strehe na stanovanjskih in gospodarskih objektih), na katerih so posredovali gasilci PGD Oplotnica, PGD Kebelj, PGD Rače in JZ GB Maribor, na območju Občine Maribor pa so zabeležili tri dogodke (poškodovane strehe in podrta drevesa) na katerem so posredovali gasilci JZ GB Maribor in PGD Maribor mesto.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo v ponedeljek pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 °C. Predvsem sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V torek bo pretežno jasno in še bolj vroče. V sredo in četrtek bo sončno, popoldanske nevihte bodo spet nekoliko verjetnejše.

Toča v Prlekiji

Tudi v Prlekiji klestila toča, ponekod v velikosti jajca


Takrat ubogo človeško srce zajoče proseče, da mu ne bi usahnilo upanje.

Objavil/a Tjaša Kos dne Sobota, 13. julij 2024
Toča v Ivanjkovcih

Toča včeraj v Ivanjkovcih Več https://p24.si/toca-prlekija-07-2024 Hvala Sandi Slavinec za video

Objavil/a Prlekija-on.net dne Nedelja, 14. julij 2024


Več v Narava