RK Jeruzalem Ormož v Pokalu EHF: Preko Kaunasa do Banja Luke

Prleški predstavnik RK Jeruzalem Ormož je za nasprotnika 1. kroga EHF European cupa 2024/25 dobil moštvo Granitasa Kaunas iz Litve.

Prlekija-on.net, torek, 16. julij 2024 ob 12:48
RK Jeruzalem Ormož v Švici leta 2022

RK Jeruzalem Ormož v Švici leta 2022

Na sedežu Mednarodne evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju je bil izveden žreb 1. kroga EHF European cupa 2024/25. Prleški predstavnik RK Jeruzalem Ormož je za nasprotnika dobil moštvo Granitasa Kaunas iz Litve. Gre za lani tretje uvrščeno ekipo državnega prvenstva Litve. V preteklosti je Granitas bil kar 17-krat državni prvak Litve, nazadnje leta 2009. Lani so Litvanci izpadli v 1. krogu EHF European cupa 2023/24 proti kasnejšemu zmagovalcu Valurju iz Islandije (52:60):

"Naš nasprotnik redno igra v evropskih tekmovanjih. Razlog temu je, da elitna liga v Litvi šteje le sedem moštev in se je bistveno lažje uvrstiti v Evropo. V naslednjih dneh bomo poskušali pridobiti čim več informacij o nasprotniku in se na njega v času priprav čim bolje pripraviti. Menim, da smo kvalitetnejši od našega nasprotnika in smo v tem paru zagotovo v vlogi favorita. V klubu se je takoj začela akcija glede organizacije domače tekme, ki bo predvidoma v soboto 14. septembra, in glede organizacije potovanja v Kaunas. Na pot v goste bomo odpotovali z letalom, bomo pa poskušali nasprotnikom ponuditi, da obe tekmi odigramo v Ormožu," je takoj po torkovem žrebu povedal predsednik kluba Mladen Grabovac. V primeru napredovanja v 2. krog Prleke čaka gostovanje v Banja Luki proti Borcu.

V galeriji je nekaj fotograifj iz zadnjega evropskega gostovanja Vinarjev v Švici leta 2022 (foto: Uroš Krstič).

RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi


Granitas Kaunas
Ekipa Granitas Kaunas v minuli sezoni, foto: arhiv kluba


Več v Šport