Gasilci imeli veliko dela zaradi poplavljenih kleti in cest ter podrtih dreves, reševali so tudi skavte

Več cest je neprevoznih, gasilci so reševali tudi skavte, ki so zaradi slabega vremena obtičali.

Prlekija-on.net, sobota, 20. julij 2024 ob 09:38

Večji obseg DRAVOGRAD 19. 07. 24 Občino Dravograd je v večernih urah zajelo močno neurje. Na več lokacijah je meteorna...

Objavil/a Pgd Dravograd dne Petek, 19. julij 2024

Gasilci so imeli veliko dela

Iz petka na soboto so velik del Slovenije prešle nevihte z močnimi nalivi in silovitim vetrom, ponekod je padala tudi toča. Gasilci so imeli veliko dela zaradi poplavljenih kleti, cest in podrtih dreves, predvsem na severu in zahodu države.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je občino Dravograd v večernih urah zajelo močno neurje. Na več lokacijah je meteorna voda zalivala kleti objektov, sprožilo se je več plazov, večja škoda je nastala na prometni infrastrukturi. Več cest je neprevoznih. Posredujejo gasilci in dežurne službe, ki posledice odpravljajo. Tudi občino Muta je zajelo neurje z močnimi padavinami. Voda je na več lokacijah zalila kleti, ogrožala objekte, plazovi so poškodovali prometno infrastrukturo. Na terenu so gasilci in dežurne službe.

‼️Obvestilo‼️ Občino Muta je zajelo neurje z močnimi padavinami. Voda in plazovi so poškodovali prometno infrastrukturo....

Objavil/a Občina Muta dne Petek, 19. julij 2024
Neurje na Koroškem

Ponekod že močni nalivi, zaradi plazu zaprta cesta


PETEK 19.7.2024 Prvo posredovanje danes in upamo, da tudi zadnje. Zalilo je kletne prostore stanovanjskega bloka na Čečovju. Vodo smo tudi uspešno izčrpali. Na pomoč! PGD RAVNE NA KOROŠKEM

Objavil/a PGD Ravne na Koroškem dne Petek, 19. julij 2024

Na Gorenjskem je ob 21.54 v Stari Fužini zaradi udara strele zagorela stanovanjska hiša. Zgorel je del pročelja in del ostrešja. Gasilci PGD Stara Fužina in Bohinjska Bistrica so požar pogasili. Ob 21.48 so posredovali gorski reševalci postaje GRS Bohinj na grebenu Vratca - Vogel, kjer so reševali pet mladoletnih skavtov, ki so zaradi slabega vremena obtičali. Podhlajene skavte so oskrbeli in pospremili do terenskih vozil s katerimi so jih nato prepeljali v dolino.

[35/2024 - 19.7.2024] Ob 21:59 smo bili aktivirani za reševanje petih skavtov nekje v okolici Vogla, katere je ujelo...

Objavil/a Gorska reševalna služba Bohinj dne Sobota, 20. julij 2024

Potok odnesel most, iz tabora pospremili 47 skavtov

V naselju Kokra je narasel potok odnesel most in poplavil več objektov. Odprava posledic v nočnem času ni bila mogoča, z aktivnostmi se bo nadaljevalo 20.7.2024. Zaradi močnega neurja so gasilci PGD Preddvor pospremili 47 skavtov iz tabora v Kokri do enega od turističnih objektov.

V občini Kamnik je v času dogodka večjega obsega, neurja, močan veter podrl nekaj dreves, meteorna voda pa je ogrožala nekaj stanovanjskih objektov. Prostovoljne gasilske enote GZ Kamnik odstranjujejo posledice neurja.

V občini Solčava so zaradi naraslih hudournikov zalite ceste, zalite kleti stanovanjskih objektov in podrta drevesa. Na terenu posredujejo gasilci. V občini Vodice je v času dogodka večjega obsega, neurja, meteorna voda ogrožala nekaj stanovanjskih objektov. Prostovoljne gasilske enote GZ Vodice odstranjujejo posledice neurja.

V občini Domžale je v času dogodka večjega obsega, neurja močan veter odkril nekaj streh stanovanjskih objektov, meteorna voda pa je zalila nekaj kletnih prostorov, garaž in stanovanjskih objektov. Poklicna enota CZR Domžale ter prostovoljne gasilske enote GZ Domžale odstranjujejo posledice neurja. V občini Ljubljana je v času dogodka večjega obsega, neurja močan veter podrl nekaj dreves, meteorna voda pa je zalila nekaj kletnih prostorov in stanovanjskih objektov. Poklicna enota GB Ljubljana ter prostovoljne gasilske enote GZ Ljubljana odstranjujejo posledice neurja.

Na severovzhodu so gasilci PGD Beltinci prečrpavali meteorno vodo in pokrili ostrešje stanovanjske hiše s plastično folijo.



Več v Narava