V požaru uničen objekt, kmetijska mehanizacija in približno 500 bal sena, škode za okoli 300 tisoč evrov

Zaenkrat je tuja krivda izključena. Ugotovljeno je bilo, da je najverjetnejši vzrok za nastanek požara samovžig bal iz sena.

Prlekija-on.net, torek, 23. julij 2024 ob 13:18

Operativa smo se s požara v Iljaševcih pravkar vrnili nepoškodovani, z izjemo nekaj žuljev, in čakamo na novo izmeno....

Objavil/a Prostovoljno gasilsko društvo Bučečovci dne Ponedeljek, 22. julij 2024

Požar so pogasili gasilci

Policisti PU Murska Sobota so bili 21. julija 2024, malo po 17. uri, obveščeni o požaru v Iljaševcih, kjer je zagorelo v gospodarskem objektu (šotoru).

Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je zagorel gospodarski objekt (šotor) za shranjevanje sena in kmetijske mehanizacije. V požaru je bil uničen objekt in kmetijska mehanizacija ter približno 500 bal sena. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 300.000 evrov škode. Požar so pogasili gasilci okoliških PGD. Dva gasilca, ki sta med gašenjem omagala zaradi visokih temperatur, sta bila odpeljana v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da poškodb nista zadobila in sta bila po pregledu odpuščena iz bolnišnice.

Zaenkrat je tuja krivda izključena. Ugotovljeno je bilo, da je najverjetnejši vzrok za nastanek požara samovžig bal iz sena. Z zbiranjem obvestil bodo policisti nadaljevali in po vseh zbranih obvestilih na ODT v Murski Soboti podali poročilo.

Zagorelo je v šotoru

Zagorelo v šotoru z balami in drugimi predmeti, nastala je večja materialna škoda




Več v Črna kronika