Neurje povzročilo številne preglavice

Na območju občine Sveta Trojica so zabeležili 16 dogodkov (odkrite strehe objektov, podrta drevesa, zemeljski plaz in zalite kleti), na katerih posredujejo gasilci PGD Gočova, PGD Osek in PGD Sveta Trojica.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. julij 2024 ob 09:28

Črna na Koroškem Foto: Andrej Polanšek

Objavil/a Koroška Čveka dne Nedelja, 28. julij 2024

Črna na Koroškem

Neurje, ki je v nedeljo popoldan doseglo tudi naše kraje, je največ preglavic povzročilo na Koroškem, v občini Črna na Koroškem, kjer je zalivalo kleti in poškodovalo nekaj infrastrukture. Zalite so številne kleti ter sproženi zemeljski plazovi. Na terenu so gasilci PGD Črna in PGD Mežica. V občini Slovenj Gradec je podrto drevje za dlje časa ustavilo promet na glavni cesti Slovenj Gradec - Mislinja.

Na območju občine Lovrenc na Pohorju so zabeležili en dogodek (zaliti objekt), na katerem posredujejo gasilci PGD Lovrenc na Pohorju. Na območju občine Ruše so zabeležili en dogodek (zaliti objekt), na katerem posredujejo gasilci PGD Ruše. Na območju občine Maribor so zabeležili 19 dogodkov (poplavljeni objekti, zamakanje streh posameznih objektov in drevesa, ki ogrožajo promet), na katerih posredujejo gasilci JZ GB Maribor, PGD Maribor - Studenci, PGD Pekre, PGD Maribor - mesto in PGD Radvanje.

Na območju občine Kungota so zabeležili en dogodek (poplavljen objekt), na katerem posredujejo gasilci PGD Spodnja Kungota. Na območju občine Pesnica so zabeležili 10 dogodkov (podrta drevesa in zaliti objekti), na katerem posredujejo gasilci PGD Jakobski dol, PGD Jarenina, PGD Pernica in PGD Pesnica. Na območju občine Šentilj so zabeležili štiri dogodke (podrta drevesa), na katerem posredujejo gasilci PGD Šentilj, Velka in Paloma - Sladki vrh.

V ČRNI PLAZ ZASUL DOMAČINA V Spodnjem Javorju v Črni na Koroškem je plaz po navedbah krajanov do pasu zasul domacina, ki so ga resili gasilci. Resevalci pa so ga poškodovanega odpeljali v SB Slovenj Gradec.

Objavil/a Koroška Čveka dne Nedelja, 28. julij 2024
Nevihtni oblaki

Nad našimi kraji so se valili črni oblaki, ponekod je padala toča


Intervencije gasilcev
Intervencije gasilcev, vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Na območju občine Slovenska Bistrica so zabeležili štiri dogodke (odkrite strehe objektov), na katerem posredujejo gasilci PGD Zgornja Bistrica in PGD Slovenska Bistrica. Na območju občine Starše so zabeležili en dogodek (podrto drevo), na katerem posredujejo gasilci PGD Starše. Na območju občine Oplotnica so zabeležili tri dogodke (drevesa, ki ogrožajo objekt in zamakanje strehe ter odkrita strehe objekta), na katerem posredujejo gasilci PGD Oplotnica. Na območju občine Hoče - Slivnica so zabeležili en dogodek (odkrite strehe objektov), na katerem posredujejo gasilci PGD Hotinja vas.

Na območju občine Sveta Ana so zabeležili tri dogodke (podrta drevesa, zalite kleti), na katerih posredujejo gasilci PGD Sveta Ana. Na območju občine Sveti Jurij v Slov. goricah so zabeležili pet dogodkov (odkrite strehe objektov in podrta drevesa), na katerih posredujejo gasilci PGD Sveti Jurij. Na območju občine Lenart so zabeležili štiri dogodke (poplavljeni objekti in podrto drevo), na katerem posredujejo gasilci PGD Lenart.

Na območju občine Benedikt so zabeležili en dogodek (poplavljen objekt), na katerem posredujejo gasilci PGD Benedikt. Na območju občine Sveta Trojica so zabeležili 16 dogodkov (odkrite strehe objektov, podrta drevesa, zemeljski plaz in zalite kleti), na katerih posredujejo gasilci PGD Gočova, PGD Osek in PGD Sveta Trojica.

Večji obseg - tehnična in druga pomoč 28. 7. 2024 Sveta Trojica v Slov. goricah Gasilci in gasilke PGD Sveta Trojica...

Objavil/a PGD Sveta Trojica dne Nedelja, 28. julij 2024

V Črni odpravljajo posledice današnjega neurja z nalivi in poplavami. Na terenu pa je tudi županja mag. Romana Lesjak.

Objavil/a Koroška Čveka dne Nedelja, 28. julij 2024

Reka Meža:v Žerjavu in Mežici. Foto: Murko Murky

Objavil/a Koroška Čveka dne Nedelja, 28. julij 2024

Črna na Koroškem in še kar dežuje. Foto: Lidija Vončina

Objavil/a Koroška Čveka dne Nedelja, 28. julij 2024


Več v Narava

Komet C/2023 A3 Tsuchinshan-Atlas viden v Sloveniji

Te dni lahko na nebu opazujemo redek pojav

torek, 15. oktober 2024 ob 09:58
Lečasti oblak nad Ljutomerom

Nad nami je lebdel zanimiv oblak

torek, 8. oktober 2024 ob 12:30