Branko Krajnc kljub bolezni in invalidnosti že vrsto let sodeluje v raznih društvih in organizacijah

Pisno priznanje Občine Ljutomer za leto 2024 je prejel Branko Krajnc iz Cubra za dolgoletno aktivno delo na področju gasilstva in ohranjanje prleške kulturne dediščine.

Prlekija-on.net, sreda, 7. avgust 2024 ob 12:56
Branko Krajnc

Branko Krajnc

V nedeljo, 4. avgusta, je v Ljutomeru potekala slavnostna prireditev ob 68. prazniku Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj. Ob tej priložnosti so podelili priznanja županje in Občinskega sveta Občine Ljutomer.

Pisno priznanje Občine Ljutomer za leto 2024 je prejel Branko Krajnc iz Cubra za dolgoletno aktivno delo na področju gasilstva in ohranjanje prleške kulturne dediščine.

Branko Krajnc je rojen 7. 8. 1962. Kljub svoji bolezni in invalidnosti že vrsto let sodeluje v raznih društvih in organizacijah na področju gasilstva, ohranjanja kulturne dediščine, kulture in športa. Od leta 1976 je član PGD Radomerje. Sodeluje kot mentor mladine, vrsto let že aktivno deluje v upravnem in nadzornem odboru in je član društva za ohranjanje gasilske dediščine Slovenije.

Branko je aktiven član Etnološkega kulturnega društva Künštni Prleki od ustanovitve leta 2008. Sodeloval je pri raznih prireditvah, filmih in skečih. Širil je prleščino in kulturo naše pokrajine izven občine Ljutomer. Od leta 2016 do leta 2024 je bil tudi podpredsednik društva. Leta 2019 je tudi izdelal osnutek za vaški grb vasi Cuber - škaf. Od leta 1998 je član slepih in slabovidnih Murska Sobota. Več mandatov je bil član upravnega odbora, sodeloval pa je tudi na mednarodnih tekmovanjih v šahu. Med drugim je član medobčinskega društva ledvičnih bolnikov od leta 2009 dalje. Leta 2012 je sodeloval na evropskem prvenstvu v Zagrebu, kjer je osvojil dve medalji v atletiki, in sicer zlato medaljo v hitri hoji na 5 km in srebrno medaljo v teku na 1.500 m.

Predlagatelj je bilo Prostovoljno gasilsko društvo Radomerje.

Slavnostna prireditev ob 68. prazniku Občine Ljutomer

Na slavnostni prireditvi ob 68. prazniku Občine Ljutomer podelili nagrade in priznanja




Več v Kultura in izobraževanje