Mladinski center Prlekije promoviral pred številno publiko točko souporabe – Sharing is caring

V MCP-ju si lahko mladi in vse generacije izposodijo ali skupaj uporabijo električne oziroma druge naprave ter tako krepijo svoje vrednote krožnega gospodarstva in uresničujejo konkretno trajnostno ravnanje.

Prlekija-on.net, sobota, 24. avgust 2024 ob 14:11
Promocija točke souporabe

Promocija točke souporabe

Na dveh osrednjih prleških dogodkih in sicer Prleškem sejmu in Predstavitvi občine Ljutomer na prostem je nedavno Mladinski center Prlekije ob pomoči Mladinskega sveta Ljutomer javno, pred številnim avditorijem in številnimi obiskovalci nazorno predstavljal oživitev lastne točke souporabe. Ob predstavitvenem pultu sta se med drugimi številnimi obiskovalci tudi ustavili in pogovorili ljutomerska županja mag. Olga Karba in ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Franc Čuš, profesor zgodovine in geografije ter direktor Prleške razvojne agencije Prlekija Goran Šoster.

V MCP-ju si lahko mladi in vse generacije izposodijo ali skupaj uporabijo električne oziroma druge naprave ter tako krepijo svoje vrednote krožnega gospodarstva in uresničujejo konkretno trajnostno ravnanje. S tem se zmanjšujejo negativni vplivi industrije elektronskih naprav na okolje in istočasno se uresničuje zaveza za bolj trajnostno prihodnost. Ob tej priložnosti se je v samem MCP-ju na centralnem sedežu na Spodnjem Kamenščaku 23 izvedel posvet in svečano pred vhodom izobesila informativna tabla omenjenega projekta.

Foto,tekst : David Brumen



Več v Kultura in izobraževanje