Srečali so se gasilski veterani Gasilske zveze Križevci

Prva prireditev v sklopu 26. Občinskega praznika občine Križevci je bila namenjena gasilcem veteranom.

Prlekija-on.net, petek, 30. avgust 2024 ob 11:14
Srečanje gasilskih veteranov GZ Križevci

Srečanje gasilskih veteranov GZ Križevci

V vaškem jedru v Križevcih je v četrtek potekalo srečanje gasilskih veteranov Gasilske zveze Križevci. 110 gasilskih veteranov je vroč popoldan preživelo pod šotorom, kjer so bili deležni pozdravnih nagovorov, druženja, sodelovali so v družabnih igrah, organizator PGD Logarovci pa je poskrbel za pogostitev prisotnih.

Predsednik komisije za veterane Jožef Babič je nagovoril zbrane, se jim zahvalil za opravljeno delo ter poudaril, da je Gasilska zveza Križevci uspešna in je vanjo vključeno čedalje več mladih.

Namestnik predsednika Gasilske zveze Križevci Miran Dajčar se je navezal na besede predhodnika, gasilcem veteranom je povedal, da so še vedno nepogrešljiv del družbe in da je vsaka oblika njihove pomoči dobrodošla.

Križevski župan Branko Slavinec je izpostavil lastnosti, ki jih gasilci prenašajo iz generacije v generacijo. To so predvsem tovarištvo, požrtvovalnost in prijateljstvo. Čeprav veterani več aktivno ne pomagajo pri požarih, so še vedno nepogrešljivi pri številnih drugih aktivnostih društev. Zaželel jim je, da bi te aktivnosti še naprej opravljali s takšno vnemo. Vse prisotne je povabil, da se udeležijo dogodkov v sklopu letošnjega občinskega praznika, saj so te prireditve namenjene druženju.

Častni poveljnik Gasilske zveze Križevci Milan Antolin je pozdravil zbrane, omenil je dolgo tradicijo gasilstva na Slovenskem, pohvalil delo križevske Gasilske zveze in pomen dela z mladimi. Udeležencem je zaželel prijetno druženje in ponovno snidenje na srečanju prihodnje leto.

Častni predsednik Gasilske zveze Križevci Dragotin Rakuša je veterane pozval, naj pomagajo po svojih močeh, zvezi pa je zaželel uspešno delo.

Najstarejši prisoten gasilski veteran je bil 92-letni Stanko Marinič, med ženskami pa 86-letna Frančiška Košar.

Poveljnik PGD Logarovci Marjan Kolar je povedal, da je društvo z veseljem prevzelo organizacijo dogodka. Društvo se je potrudilo na kulinaričnem delu ter pri pripravi družabnih iger, intervjujev s prisotnimi itd.

Za glasbene vložke na harmoniki sta poskrbela Žan Bogdan in David Črček.



Več v Družabno