Ekološka kmetija Paldauf & BeEko pripravila dan oprtih vrat in praznovanje 150 let kmetije

MasterChef Darko Klemen je pripravil dva eko menuja in se zabaval z obiskovalci, za glasbo in zabavo je poskrbel Vili Resnik, ambientalni pospeševalec Robert Jurak pa je predstavil svoje umetniške skulpture in njegovo umetniško delo.

Prlekija-on.net, nedelja, 8. september 2024 ob 19:00
Dan odprtih vrat Ekološke kmetije Paldauf & BeEko

Dan odprtih vrat Ekološke kmetije Paldauf & BeEko

V soboto, 7. septembra, je Ekološka kmetija Paldauf & BeEko priredila dan oprtih vrat in praznovanje 150 let kmetije. Obiskovalci so lahko veliko vsega videli in doživeli. BeEko ima novi tudi produkt, katerega sta predstavila lastnik Igor Paldauf in ehnologinja Marjetka Škafar in sicer gre za Bio mešanico za kruh z drožmi. Bio mešanica je sestavljena iz bio pšenične moke, bio pirine moke, bio ržene moke, bio sončničnega semena, bio laneninega semena, bio suhe droži in soli. Seveda so obiskovalci lahko poskusili tudi kruh.

MasterChef Darko Klemen je pripravil dva eko menuja in se zabaval z obiskovalci, za glasbo in zabavo je poskrbel Vili Resnik, ambientalni pospeševalec Robert Jurak pa je predstavil svoje umetniške skulpture in njegovo umetniško delo. Lokalni ponudniki so obiskovalcem predstavili in ponudili svoje izdelke ter poklepetali z njimi, na kmetiji pa so bil organizirani vodeni ogledi ekološke kmetije. Kmetijo je obiskal tudi župan Občine Križevci Branko Slavinec, ki je pohvalil zgledno delo Paldaufovih ter pohvalil idejo za trgovino z ekološkimi izdelki, kjer lahko potrošniki kupujejo lokalne izdelke različnih ponudnikov. Moderatorka dogodka je bila Nataša Hartman Adjei.

Pripravili so tudi okroglo mizo na temo izzivi in priložnosti ekološkega kmetijstva. Na okrogli mizi so sodelovali Igor Paldauf (Ekološka kmetija Paldauf & BeEko), Tatjana Buzeti (ekološka zeliščna kmetija Vidov Brejg), Petra Strgar Rižnar (ekološka trgovina BAJKA), Robert Rojko (direktor kontrolne organizacije KON-CERT) in Uroš Rozmarič (mladi ekološki kmet iz Veržeja).

Dan odprtih vrat Ekološke kmetije Paldauf & BeEko je tako bil pester in več kot odličen.



Več v Družabno