KS Mala Nedelja prejela bronasto priznanje za posebne dosežke na področju razvoja skupnosti

Na natečaj na EU ravni se je uvrstila kot nacionalni zmagovalec Natečaja za najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije v letu 2023.

Prlekija-on.net, torek, 17. september 2024 ob 10:21

Krajevna skupnost Mala Nedelja je danes prejela bronasto priznanje za posebne dosežke na področju razvoja skupnosti na...

Objavil/a Društvo za razvoj slovenskega podeželja dne Petek, 13. september 2024

KS Mala Nedelja je prejela bronasto priznanje

Krajevna skupnost Mala Nedelja je prejela bronasto priznanje za posebne dosežke na področju razvoja skupnosti na mednarodnem natečaju Europäische ARGE Landentwicklung & Dorferneuerung. Priznanje je prevzel predsednik krajevne skupnosti Bostjan Žerdin in bo kraju vzpodbuda za pogumno delo v prihodnosti. Na natečaj na EU ravni se je uvrstila kot nacionalni zmagovalec Natečaja za najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije v letu 2023.

Pod geslom "Pogumno v prihodnost" se je potegovalo 21 območij EU, tokrat pa je zmagal kraj Kostelni Lhota iz Češke s svojimi "malimi koraki z velikimi učinki".

Markus Szelinger, župan mesta Stadtschlaining, lanskoletnega zmagovalca in letosnjega gostitelja je poudaril pomen raznolikih priložnosti in kakovost življenja.

KS Mala Nedelja najuspešnejša podeželska skupnost

KS Mala Nedelja prejela naziv za Najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije za leto 2023




Več v Kultura in izobraževanje