Pred nami je nepozabna koncertna turneja ob 60. letnici Slakove glasbe v Ljutomeru

S koncertno turnejo želijo obeležiti njegovo življenjsko in glasbeno pot. Lojze bo zopet prisoten z nami na odru - z glasbo in besedo. Nedelja, 20.10.2024 ob 18.00 v športni dvorani Ljutomer.

Oglasno sporočilo, torek, 24. september 2024 ob 11:36
Koncertna turneja ob 60. letnici Slakove glasbe v Ljutomeru

Koncertna turneja ob 60. letnici Slakove glasbe v Ljutomeru

Lojze Slak je bil ustanovitelj in idejni vodja Ansambla Lojzeta Slaka. S petnajstimi leti je že kot samostojni godec prvič igral na ohcetih in težko bi bilo prešteti, koliko jih je bilo vseh skupaj - prav gotovo več sto!

V letu 1964 je Lojze na enem od njegovih nastopov na Radiu Ljubljana spoznal pevsko skupino Fantje s Praprotna in takoj so se dogovorili za sodelovanje.

Tako je nastal Ansambel Lojzeta Slaka s Fanti s Praprotna, eden naših najboljših in najbolj izvirnih domačih ansamblov.

Lojze Slak je napisal več kot štiristo nepozabnih melodij, med katerimi je veliko ponarodelih in bodo Slovencem ostale za večno zapisane v njihovih srcih.

S koncertno turnejo želijo obeležiti njegovo življenjsko in glasbeno pot. Lojze bo zopet prisoten z nami na odru - z glasbo in besedo. Zazvenela bo njegova harmonika pa tudi harmonike nastopajočih z najlepšimi njegovimi melodijami. Nedelja, 20.10.2024 ob 18.00 v športni dvorani Ljutomer.

Za to priložnost je na pobudo Roka Švaba nastal tudi posebni vokalno-instrumentalni sestav, ki bo na koncertni turneji izvajal nepozabno slakovo Glasbo z njegovih prvih dveh plošč. V sestavu so poleg Roka Švaba še Silvo Pliberšek (vokal), Gregor Kolar (vokal, kitara), Jože Sadek (vokal, kontrabas, bariton) ter klarinetista Žan Trupej in Matjaž Vodišek. Na koncertni turneji bodo nastopili tudi Andrej Bergant, edini še živeči član Slakove originalne zasedbe, ansambli Nemir, Akordi in Glas, pevki Darja Gajšek in Klara Tiselj ter Žiga Pungerčar. Z vezno besedo pa bo poslušalce skozi glasbene večere vodil Lojzetov nečak Leopold Pungerčar.

Obljubljajo pa tudi nekaj presenečenj.

V namen promocije turneje so koncertni sestav in drugi nastopajoči ansambli posneli nekaj priredb Slakovih skladb z video razglednicami z Dolenjske.

Vstopnice lahko kupite na črpalkah Petrol Slovenija ali Eventim SI tukaj.
Cena vstopnice v preprodaji: 25€
Cena vstopnice na dan dogodka: 30€

Našim bralcem bomo podelili tudi nekaj vstopnic, spremljajte nas.



Več v Družabno