V Ljutomeru posredovalo več policijskih patrulj

Prijeli so devet tujcev in tri voznike. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, vozniki pa bodo s kazensko ovadbo privedeni na pristojno sodišče.

Prlekija-on.net, petek, 27. september 2024 ob 13:42
Intervencija v Ljutomeru

Intervencija v Ljutomeru

V četrtek nekaj pred 15. uro, je v Ljutomeru na avtobusni postaji in okolici bilo prisotnih več policijskih vozil in policistov. V jutranji kroniki so policisti že poročali, da so s strani občanov bili obveščeni, da so preko zelene meje na območju Šprinca vstopila tri vozila. Vozila so bila zaustavljena v Ljutomeru, kjer je bilo ugotovljeno, da se v dveh osebnih avtomobilih nahajajo tujci, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop. Na kraju so bili prijeti tudi trije moški, ki so tujcem pri nedovoljenem prehodu pomagali kot vozniki.

Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Murska Sobota, nam je dodatno še pojasnila, da so bila s strani policistov v Ljutomeru zaustavljena tri vozila tujih registrskih oznak. "Ugotovljeno je bilo, da se v dveh vozilih nahaja 9 tujcev, državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v našo državo. Na kraju so bili prijeti tudi trije tujci, ki so jim pri nedovoljenem vstopu pomagali kot vozniki."

Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito. Vozniki pa bodo s kazensko ovadbo privedeni na pristojno sodišče.

Policija

V Ljutomeru ustavili tri vozila, v dveh so se nahajali tujci, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop




Več v Črna kronika