Člani ZLD Prlekija so opravili delovni posvet z lovskim inšpektorjem

Potekalo je delovno srečanje med člani ZLD Prlekija in lovskim inšpektorjem Sebastijanom Soršakom.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. september 2024 ob 19:18
Delovni posvet z lovskim inšpektorjem, foto: Andrej Rugole

Delovni posvet z lovskim inšpektorjem, foto: Andrej Rugole

Na sedežu zveze lovskih družin Prlekija v Boračevi 40 c, je v sredo, 25. septembra, potekalo delovno srečanje med člani ZLD Prlekija in lovskim inšpektorjem Sebastijanom Soršakom. Srečanja so se udeležili predsedniki osmih LD združenih v ZLD Prlekija, tajniki, gospodarji, pogodbeni lovski čuvaji in usposobljene osebe (pregledniki divjačine).

Namen delovnega razgovora je bil obnoviti in osvežiti znanja, ki se nanašajo na izvedbe jesenskih lovov ter pravilnega označevanja in izpolnjevanja spremne dokumentacije in evidenc priuplenjeni visoki divjadi.

Obnovili so naloge in pooblastila lovskega čuvaja, vodenje dnevnika lovskega čuvaja, pomen lovske izkaznice in orožnega lista, problematiko divjadi iz obor, pravilen pristop pri obravnavanju škod po divjadi, izvajanju skupnih jesenskih lovov, realizaciji biotehničnih del v loviščih, realizaciji upravljalskih načrtov (LUN), evidentiranja krmišč in visokih prež v aplikaciji LIS, obravnavali načrt ravnanja v primeru izbruha APK, itd.

Delovni posvet z lovskim inšpektorjem
Delovni posvet z lovskim inšpektorjem, foto: Andrej Rugole

Seznanjeni so bili tudi z nekaterimi novostmi s področja veterinarske inšpekcije in napovedanimi kontrolami v loviščih s strani lovske inšpekcije.

40 udeležencev delovnega razgovora je z velikim zanimanjem poslušalo izvajanje lovskega inšpektorja Sebastijana Soršaka. V razpravi in vprašanjih, ki so kar deževala pa je bilo razčiščenih tudi nekaj nejasnosti.

Tovrstno delovno srečanje je naletelo na dober in pozitiven odziv med članstvom zato se je izoblikoval predlog, da ga ponovijo tudi v naslednjem letu, je še ob tem povedal strokovni tajnik ZLD Prlekija, Andrej Rugole.



Več v Kultura in izobraževanje

Sprejem za Filipa Zvera

Župan sprejel zlatega maturanta Filipa Zvera

torek, 24. september 2024 ob 16:43
Diamantna poroka Slavica in Josip Sitar

Slavica in Josip Sitar sta obeležila 60 let poroke

torek, 24. september 2024 ob 10:23
Projekt KO-DI-RAM II na OŠ Križevci

Potek projekta KO–DI–RAM II na OŠ Križevci

ponedeljek, 23. september 2024 ob 15:50