Ohladilo se bo, jutranje temperature bodo blizu ničle

Krajevne padavine se bodo od severa postopno razširile nad večji del Slovenije.

Prlekija-on.net, sobota, 28. september 2024 ob 12:22
Ohladilo se bo

Ohladilo se bo

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo popoldne oblačno. Krajevne padavine se bodo od severa postopno razširile nad večji del Slovenije. Predvsem na Primorskem bo tudi kakšna nevihta. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru zmerna burja. Temperature bodo ponekod na severu le okoli 10, drugod od 13 do 17, na Goriškem in ob morju do 23 °C. Od severa se bo hladilo.

Zvečer in ponoči bodo padavine postopno slabele in do jutra povsod ponehale. Od zahoda se bo začelo jasniti. Po nekaterih kotlinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, v Zgornjesavski dolini okoli 2 °C.

V nedeljo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Sprva bo ponekod še pihal veter severnih smeri, burja na Primorskem bo čez dan oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 16, na Primorskem okoli 20 °C.

V ponedeljek bo sončno s hladnim in ponekod meglenim jutrom. V torek se bo na zahodu pooblačilo, proti večeru bodo začele nastajati krajevne padavine. Drugod bo precej jasno.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu


Več v Narava

Gobe v prleških gozdovih

Gobarska sezona je na vrhuncu

torek, 1. oktober 2024 ob 20:26
Začenja se jesen

Pričenja se koledarska jesen

nedelja, 22. september 2024 ob 10:01