Na Cvenu bo potekala okrogla miza na temo bele palice

Okrogla miza Bela palica - moja prijateljica bo v torek, 15.10.2024 ob 15:30 uri v Zadružnem domu, Cven 3d, 9240 Ljutomer, zraven OŠ in Vrtca Cven.

Prlekija-on.net, nedelja, 13. oktober 2024 ob 17:42
Bela palica

Bela palica

V lokalnem okolju podeželja deluje Podružnična OŠ Cven, v okviru deluje tudi Vrtec Cven. Obiskuje ga vedno nasmejan Oskar. Otrok, ki gleda s srcem in čutili, saj je slep od rojstva. A svet radovedno spoznava in se v vrtcu z videčimi otroci dobro počuti, zato ga z veseljem obiskuje.

V zadnjih dveh letih je bilo narejeno veliko, da so se v okolico šole in v vrtcu implementirale talne oznake, igrala in učila, preko katerih videči in ne videči otroci in odrasli spoznavajo svet teme skupaj z Oskarjem. Učijo se živeti v svetu, v katerem ni sonca in barv, a je veliko ljubezni, zaznavanj, topline in radovednosti, ki naredijo vsak dan nepozabno pester in igriv.

Spremljevalec slepih na vsakdanjih poteh je bela palica, zato bo tekla beseda o njej s sogovorniki, ki prav tako dobro poznajo razmere in potrebe slepih in slabovidnih v Pomurju.

Sogovorniki okrogle mize bodo Nataša Gaberc Pintarič, vodja podružnične šole Cven, Marjetka Zmazek, vodja vrtca Cven, Barbara Klar, tiflopedagog in mobilni učitelj za dodatno strokovno pomoč, Ivan Bojnec, oče dekleta, ki je kljub slepoti uspešna študentka in Vojmir Prosen, predsednik MDSSMS.

Okrogla miza Bela palica - moja prijateljica bo potekala ob mednarodnem dnevu bele palice, v torek, 15.10.2024 ob 15:30 uri v Zadružnem domu, Cven 3d, 9240 Ljutomer, zraven OŠ in Vrtca Cven.



Več v Kultura in izobraževanje

Sprejem za zmagovalca kasaškega derbija

Župan sprejel zmagovalca kasaškega derbija

torek, 15. oktober 2024 ob 17:00
Teden otroka na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Otroci, nepopisani listi

nedelja, 13. oktober 2024 ob 18:58