Ob mednarodnem dnevu boja proti revščini na Glavnem trgu v Ljutomeru pripravili stojnico

CSD Pomurje, Služba za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev in Enota Ljutomer ter predstavniki Rdečega križa Ljutomer, Mladinski center Prlekije in Policijska postaja Ljutomer so širšo javnost ozaveščali o pomembnosti boja proti revščini in spodbujanju solidarnosti v naši skupnosti.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. oktober 2024 ob 15:35
Stojnica na trgu

Stojnica na trgu

CSD Pomurje, Služba za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev in Enota Ljutomer ter predstavniki Rdečega križa Ljutomer, Mladinski center Prlekije in Policijska postaja Ljutomer, so ob mednarodnem dnevu boja proti revščini, ki ga obeležujemo vsako leto 17. oktobra, na Glavnem trgu v Ljutomeru, pripravili stojnico, kjer smo širšo javnost ozaveščali o pomembnosti boja proti revščini in spodbujanju solidarnosti v naši skupnosti.

K sodelovanju so povabili tudi druge deležnike, ki delujejo v naši skupnosti (Karitas, Zdravstveni dom, Društvo upokojencev, Dom starejših občanov).

Skupaj so predstavili svoje dejavnosti, informirali o pravicah iz javnih sredstev in spodbujali širšo javnost k solidarnosti in pomoči tistim, ki jih revščina najbolj prizadene.

"Zavedamo so, da revščina ni samo materialna in da poleg materialnih dobrin, za srečno življenje, potrebujemo tudi notranjo motivacijo, prijatelje, zdravje, počitek, ljubezen, solidarnost ter medsebojno spoštovanje, kar smo prikazali tudi na plakatu. Zahvaljujemo se sodelujočim in vsem, ki ste nas obiskali na stojnici. Posebna zahvala gre donatorjema podjetju Radenska d.o.o iz Boračeve ter Sadjarstvu Mužinčič Zver iz Razkrižja," je ob tem povedala Cvetka Bogdan.



Več v Kultura in izobraževanje