Pred pol stoletja so zapustili OŠ Ivana Cankarja v Ljutomeru

Na srečanju so se z minuto molka spomnili kar 19 že pokojnih sošolk in sošolcev.

Prlekija-on.net, torek, 22. oktober 2024 ob 09:08
Srečanje nekdanjih sošolcev

Srečanje nekdanjih sošolcev

Čeprav se tudi pri nas vse bolj bliža zima in je zlasti v nočnem času že dokaj mrzlo, megleno in turobno vreme, to še zdaleč ne pomeni, da se ljudje ne morejo srečevati, družiti in veseliti. In tako so se ob 50. obletnici končanja osnovnega šolanja na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pred šolo zbrali nekdanji sošolci, ki so v generaciji 1966/1974 obiskovali A, B in C razred na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Z njimi so bili tudi sošolci, ki so od 1. do 4. razreda obiskovali podružnično OŠ Cven in se jim v paralelke v Ljutomeru priključili v 5. razredu. Na ploščadi pred OŠ sta jih namesto ravnatelja, ki se je opravičil, sprejela in pozdravila profesor zgodovine Daniel Tement in tajnica Danica Šadl. Popeljala sta jih po prostorih OŠ, ki se je v teh letih zelo povečala, spremenila, dogradila in posodobila, kar je nekdanje šolarje razveselilo.

Tokratno prijetno srečanje in druženje, ki se ga je udeležilo 33 nekdanjih sošolcev, sta organizirali nekdanji sošolki in tudi današnji kolegici, Irena Žinko in Janja Magdič, ki nam je zaupala, da so se po ogledu šole, prisotni sošolci družili v gostišču Zvezda v Ljutomeru. Gledali so stare fotografije in obujali zanimive spomine na šolske dni. Z minuto molka so se spomnili številnih pokojnih sošolcev, kar 19 jih ni več med živimi, razrednikov in učiteljev, z njimi je bila le nekdanja razredničarka razreda B, Marta Lasbaher. Ob koncu srečanja, kjer so razrezali in pojedli tudi slastno torto, so si obljubili, da se srečajo spet čez pet let.

Zanimivo je, da so se ob isti uri in na istem mestu, zbrali ter ogledali šolo tudi sošolci razreda A, ki so praznovali 60. obletnico končanja OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, ki so se pozneje družili v Taverni Jeruzalem. Njihovo srečanje je organizirala nekdanja sošolka Marija Tivadar, ker pa so se zbrali istočasno kot njihovi 10 let mlajši nekdanji sokrajani, je nastala tudi skupinska fotografija vseh prisotnih.

Foto: Tivadar (skupinski), Janja Magdič (ostale)



Več v Družabno