Kdo je srečnež, ki je (p)osvojil slavni Carthago avtodom Tadeja Pogačarja?

Carthago avtodom, ki ga je zadnji dve leti vozil svetovni prvak Tadej Pogačar, v svoji novi preobleki odhaja v Savinjsko dolino.

Prlekija-on.net, četrtek, 24. oktober 2024 ob 17:09
Dobrodelna dražba avtodoma Tadeja Pogačarja

Dobrodelna dražba avtodoma Tadeja Pogačarja

Po uspešno zaključeni septembrski Zmagovalni turi in s tem dobrodelni dražbi slavnega Carthago c-compactlina, je 24. oktobra 2024 na lokaciji podjetja Carthago v Odrancih potekala še uradna predaja avtodoma novemu lastniku. Direktorica Carthaga Sandra Županec je ob tej priložnosti gosta popeljala na ogled proizvodnje in mu zaželela mnogo varnih in nepozabnih kilometrov. Še pred ogledom proizvodnje sta mu sodelavca Danilo Žižek in Jasmina Söke razkazala celoten avtodom, kot dodatno presenečenje pa je gospoda Bernarda pričakal še podpisan dres prejšnjega lastnika, svetovnega prvaka Tadeja Pogačarja.

Od vtisov prevzet ob dogodku ni mogel skriti nasmeha, zaupal pa nam je tudi, da bo avtodom »krstil« že kmalu in sicer kar za prihajajoče krompirjeve počitnice. Z družino se bo podal na raziskovanje sosednje Istre, kot izkušeni avtodomar pa ima v načrtu že tudi malce bolj oddaljene kotičke, kot je North Cape. Ob pogovoru na naši skupni »poslednji vožnji« do registracije vozila se gospod Bernard spominja zanimivih anekdot, ki jih je doživel ob svojih začetnih izkušnjah s kampiranjem; najraje se spominja prvih potovanj po Balkanskih državah s svojo partnerico.

Kot je opaziti, se je slavni avtodom iz Odrancev odpeljal v malce drugačni obleki, kot smo ga bili v edinstvenem črno-zlatem slogu ter velikim podpisom in fotografijo Tadeja Pogačarja vajeni do sedaj. Na njegovo željo po odstranitvi prepoznavnega dizajna oz. polepitve avtodoma pravi Savinjčan takole: »Ne bi rad, da me zjutraj, ko se zbudim, pred avtodomom preseneti gruča strastnih navijačev Tadeja Pogačarja. To bi bil zame pravi šok«, pravi v smehu. Ker je v vsaki šale nekaj resnice, se je odločil za predhodno odstranitev tega dizajna, vsekakor pa bo »zmagovalni duh« v sedaj originalno belem avtodomu ostal za vedno.

Takoj po uradni predaji avtodoma podjetje napoveduje še predaje donacij. Končni zbrani znesek v višini 85.758€ bo razdeljen med tri slovenske občine in Pogačarjevo Fundacijo za boj proti raku.

Zmagovalna tura za dober namen, foto: Carthago

V Ormožu uspešno zaključili dobrodelni projekt Zmagovalna tura za dober namen




Več v Gospodarstvo