V Ormožu uspešno zaključili dobrodelni projekt Zmagovalna tura za dober namen

Avtodom Tadeja Pogačarja na dobrodelni dražbi dobil novega lastnika iz Savinjske doline - Dobrodelnosti namenili skupno 85.758 €. Kot slavnostna gostja zaključne slovesne prireditve se je pridružila Tina Maze.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. september 2024 ob 09:05
Zmagovalna tura za dober namen, foto: Carthago

Zmagovalna tura za dober namen, foto: Carthago

V Ormožu se je uspešno zaključila dvotedenska dobrodelna akcija Zmagovalna tura za dober namen - v sodelovanju med Carthagom, Tadejem Pogačarjem in Hitradiem Center. Slovenskemu športnemu fenomenu so se kolesarji iz cele Slovenije poklonili z desetdnevno turo, osrednji del kampanje pa je bila dobrodelna dražba avtodoma Tadeja Pogačarja

10 dni, 420 kilometrov, nešteto spominov

Carthagovci radi združujejo šport in dobrodelnost. Leto 2024 je tako zaznamovala velika dobrodelna kampanja, ki je na slovenskih cestah potekala med 9. in 20. septembrom. Start desetdnevne kolesarske akcije je v Komendi s hupo naznanila predsednica RS Nataša Pirc Musar, finalno, 10. etapo pa županja Občine Odranci, Barbara Ferenčak. Kolesarji iz cele Slovenije so v desetih dneh simbolno obkrožili državo pod Triglavom - vse od Gorenjske, Notranjske, Goriške, Primorske, Dolenjske in Štajerske, do Prekmurja in Prlekije. Med potjo je kolesarje ves čas spremljal slavni avtodom Tadeja Pogačarja, iz katerega je ekipa Hitradia Center vsakodnevno poročala o dogajanju. Ob koncu vsakodnevnih etap so za sodelujoče kolesarje in mimoidoče pripravili zabavni program, manjkalo pa ni niti kolesa sreče, ki je skrivalo številne privlačne nagrade. Med drugim električni skiro v vrednosti 2.000 € ter brezplačni vikend- in tedenski najem Carthago avtodoma. Za zabavo in animacijo so poskrbeli številni znani Slovenci iz sveta športa in zabave.

Tadej Pogačar, foto: Alen Milavec

»Zmagovalna tura za dober namen« tudi po Prlekiji, pridružite se jim lahko v Ljutomeru


Zmagovalna tura za dober namen
Zmagovalna tura za dober namen, foto: Carthago

Avtodom Tadeja Pogačarja na dobrodelni dražbi dobil novega lastnika

Tekom Zmagovalne ture za dober namen je potekala spletna dobrodelna dražba slavnega avtodoma, za katerega so se vse do zadnje minute potegovali zagriženi avtodomarji in predvsem ljubitelji Tadeja Pogačarja. Savinjčan, ki je prevzel ključe slavnega Carthago c-compactlina, je zanj ponudil 83.100 €. Ob koncu je organizatorje dodatno presenetilo podjetje Prima IP, ki je v dobrodelno kampanjo darovalo še dodatnih 2.658 €.

Skupni znesek si bodo delile Občina Odranci, Občina Ormož, Pogačarjeva fundacija za boj proti raku in zmagovalna občina, ki je na razpisu prepričala s svojim predlogom izboljšanja rekreativne infrastrukture - to je postala Občina Domžale. S svojim projektom »Spodbudi srce in (p)ostani sr(e)čen« bo poskrbela za rekreacijo najranljivejših posameznikov v naši družbi.

Direktorica Sandra Županec je ob tem povedala: "Zmagovalna tura za dober namen ni le projekt, ni le serija dogodkov, to je srčna zgodba o solidarnosti, sodelovanju, povezovanju in skupnih ciljih. Vse, kar smo dosegli, je rezultat skupne moči, povezave in zaupanja. Projekt je bil zasnovan s ciljem, ustvariti povezanost in biti dobrodelen. Da je tovrstno poslanstvo Slovencem blizu se vedno znova potrjuje."

Zmagovalna tura za dober namen
Zmagovalna tura za dober namen, foto: Carthago

Kot slavnostna gostja zaključne slovesne prireditve se je pridružila Tina Maze

Če se je velika kolesarska akcija pričela na Gorenjskem, se je zaključila pred podjetjem Carthago v Ormožu. Na zadnji dan ture se je kolesarjenja udeležilo 120 junakov, ki so se skupaj s Carthagovci in ostalimi udeleženci slavnostne zaključne prireditve zvečer zabavali ob zvokih akustične skupine Kat & Dedos ter legendarnega raperja Leopolda I. Po pozdravnem nagovoru moderatorjev je pred mikrofon sedla tudi najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki pa v Carthagu ni bila prvič. Leta 2013 je kot ambasadorka namreč že izkusila udobje prestižnega Carthago avtodoma. Beseda je tekla o dobrodelnosti, njenih izkušnjah z avtodomarstvom in izjemnih dosežkih Tadeja Pogačarja.

Foto: Urban Zore



Več v Družabno