Raziskava razkriva, da 67 % slovenskih otrok ponoči išče tolažbo pri starših

Kot je pokazala raziskava, ki jo je podjetje IKEA izvedlo v Jugovzhodni Evropi, ima 77 % otrok v Sloveniji svojo sobo, vendar jih 67 % včasih ponoči poišče tolažbo v postelji svojih staršev.

Prlekija-on.net, sobota, 26. oktober 2024 ob 17:06
SKOGSDUVA kolekcija

SKOGSDUVA kolekcija

Podjetje IKEA verjame, da so otroci najpomembnejši ljudje na svetu, ki si zaslužijo vse možnosti za igro in rast. Medtem ko igra bogati njihovo življenje z veseljem in učenjem, je kakovosten spanec ključnega pomena za njihov razvoj in dobro počutje. Ker se podjetje IKEA zaveda ključne vloge igre in spanja, je predstavilo SKOGSDUVA kolekcijo, namenjeno ustvarjanju okolja in izdelkov, ki podpirajo oboje.

Nedavne ugotovitve globalnega poročila IKEA Play Report 2024 poudarjajo pomen igre pri razvoju otrok in kažejo, da kar 90 % otrok poroča, da so srečnejši, kadar se igrajo, večina staršev pa se zaveda izjemnega pomena igre za dobro počutje otrok.

»V podjetju IKEA si prizadevamo, da bi postali destinacija za ustvarjanje bolj igrivega doma. Vključevanje igre v družinsko rutino je preprost način, kako v vsakdanje življenje vnesti igrivost. S SKOGSDUVA kolekcijo želimo navdihniti družine, da v svojo rutino vključijo igro in pripovedovanje zgodb ter tako povežejo otrokove želje in obveznosti. Blazina je lahko hkrati tudi drevesno deblo, s kopalnim plaščem se lahko otrok spremeni v risa, prevleka za odejo pa je lahko navdih za zgodbo pred spanjem. Odhod v posteljo tako postane nekaj, česar se otroci veselijo,« pravi Maria Törn, vodja področja za otroške izdelke v podjetju IKEA of Sweden.

SKOGSDUVA kolekcija, ki so jo navdihnili čarobni švedski gozd in njegove živali, obsega več kot 20 izobraževalnih, navdihujočih in praktičnih izdelkov, zasnovanih za spodbujanje ustvarjalnosti, izražanja in socialnih interakcij. Kolekcija pomaga otrokom raziskovati in razumeti njihov svet na igriv in zanimiv način ter jih nežno pripravlja na spanec.

Kot je pokazala raziskava, ki jo je podjetje IKEA izvedlo v Jugovzhodni Evropi, ima 77 % otrok v Sloveniji svojo sobo, vendar jih 67 % včasih ponoči poišče tolažbo v postelji svojih staršev. To je lahko znak potrebe po zagotavljanju občutka varnosti in zaščite. Otrokom, ki se ponoči morda počutijo tesnobno ali se bojijo teme, plišaste igrače in blazine iz kolekcije služijo kot pripomočki za pripovedovanje zgodb in spremenijo odhajanje v posteljo v varno in čarobno dogodivščino.

Raziskava je pokazala tudi, da je 57 % staršev v tej regiji odgovornih za pospravljanje otroških sob. V ta namen SKOGSDUVA kolekcija vključuje zabavne in igrive rešitve za shranjevanje, ki pomagajo ohranjati urejenost otroških sob in poskrbijo, da je pospravljanje del zabave.
Igrivi in poučni izdelki družinam omogočajo, da v svoje domove prinesejo čarobnost gozda in ustvarijo igriv ter miren svet za svoje otroke. Kolekcija je na voljo v vseh trgovinah IKEA in na spletu.



Več v Gospodarstvo