Na Antonovanju ocenjevali čurke

Na prireditvi so se zbrale tudi vinske, mlečna in češnjeva kraljica

Milan Belec, nedelja, 15. januar 2012 ob 20:282
Kraljice

Kraljice

V soboto so na Kogu prevladovale čurke. Njihova čurkarijada je bila tokrat tretjič, na ocenjevanje pa so bile prinešene čurke iz krajev do Ptuja in bližnje okolice. Črne so prevladovale, sive in bele pa so bile v manjšini.

Vsaka čurka je bila ocenjena in strokovna komisija je dodelila število točk, tako kot je bilo glede na posamezno pričakovati. Najvišje ocenjene so imele preko 19 točk, kar je vrhunski rezultat. Za vsako pa je komisija napisala zapisnik, katerega so prejeli izdelovalci in jim služi kot napotek za še boljšo oceno. Ocenjeno je bilo 26 vzorcev.

Ob tem ocenjevanju so prvič poskušali čurke in vino, kar pomeni da so someillerji in vinski preskuševalci poskusili najti vino, katero bi se najbolje skladalo z okusom čurke. Na prireditvi pa je bil tudi kviz v katererm so se pomerile tri ekipe, ki so svojo spretnost pokazale v znanju in določenih veščinah. Nastop raskriške folklore, ljudskih pevk in harmonikarjev pa je zapolnjeval čas med igrami.

Tokrat so se zbrale tudi vinske, mlečna in češnjeva kraljica. Prvič je bil zbran tako eminenten krog pomebnih kraljic. Vsaka je promovirala svoje pridelke, vendar so pokazale da je njihova zrelost daleč pred politiko, saj ne glede na to od kod prihajajo, nastopajo enotno in promovirajo pridelke, katere pridelajo slovenski kmetje.

Gledalci v dvorani so bili enotnega mnenja, da je prireditev na Kogu lepa priložnost za druženje in vedno več gostov obiskuje ta kraj. To pa je tudi najlepša nagrada za trud članov društva.


Več v Družabno