Dedekova žganica

, sobota, 3. marec 2012 ob 19:194

ŽGANICA

 

To je razlog, da me je fčera ne bilo f slüžbo : posprovla sen klet ženinega dedeka in najša dvanajst glažof jegove domoče žganice.

 

Žena mi je naročila naj jih zlejen proč in tak sen se lota totega mučnega posla. Vün sen potegna štopl is prvega glaža in vsebino zleja f korito ot vodovoda, samo eno krožico sen si püsta zasebe in jo spija.

 

Potli sen otprja drügi glaš in naprava isto in opet spija eno krožico žganice.

 

Intereseralo me je, če se je tastori resen spozna na kühanje žganice. Prmojdüši, spozna se je !

 

Zaten sen otprja tretji glaš in ga zleja, samo pret sen še natoča eno krožico in jo te spija, da bi preverja kvaliteto žganice. Bila je odlična. Glih tak sen naprava s štrtin glažon. Kupica za mene, drügo pa f korito.

 

Potegna sen štopl z nasledjega glaža, spija skoro fse eno krožico pa zleja f korito. Potegna sen glaš z nasledjega štoplna, spija eno korito, drügo pa vleja f krožico.Potegna sen korito z nasledje krožice in si te naleja glaš is štoplna, krožice v glaži in začepa korito.

 

Gda sen fse sprozna, sen z eno roko zaustava hišo, z drügo pa prešteja glaže, štoplne,korita in krožice in jih našteja fsega fküp 29.

Gda se je hiša po privrtela mimo mene, sen jih še enkrat prešteja in nazodje sen meja fso hišo v enen glaži, ke sen ga spija.

 

Praf trapasto sen se počüta, da sen ne moga gor po štengah, da bi moji ženi čestita, ke je jeni dedek küha tak dobro žganico, samo to bon naprava takoj gda do po štenge prišle mimo mene.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.

Več v Blog