Punk z ulic Beograda v Ormožu

V Unterhundu so nastopili G.U.B., Prilično prazni in Šaht

Maja Majč, nedelja, 28. april 2013 ob 23:25
Prilično prazni so ogreli publiko

Prilično prazni so ogreli publiko

V soboto, 27. aprila, na svojem prvem gostovanju v Sloveniji, je v Unterhund prišla kultna beograjska streetpunk zasedba Šaht, ki je promovirala novi album "Čas anatomije". Družbo so jim delali someščani Prilično prazni, že stari znanci ormoške publike, ter ljubljanski G.U.B.

Šaht so nastali leta 1989 v Beogradu. S svojimi energičnimi in himničnimi pesmimi ter jeznimi in direktnimi besedili so hitro postali ena najbolj priljubljenih streetpunk skupin na področju bivše Jugoslavije. Leta 1991 so izdali debitantski kasetni album "Ti želiš Oi!", ki mu je leta 1995 sledil "Disko, šminka i opanci". Po albumih "Izuvantis totalis" (1997) in "Gospoda drugovi" (2001) so svoj surovi zvok še dodatno pospešili s hardcore vplivi na izdajah "Tironanija" (2004) in "Šahtom u glavu" (2008). Leta 2010 so izdali živi album "Eine Kleine Schacht Musik", ki je bil posnet leto prej v beograjskem SKC-ju ob 20-letnici skupine.
Z nastopom v Unterhundu so obeležili svoj prvi nastop v Sloveniji in predstavili najnovejši album "Čas anatomije", ki je decembra lani izšel za Take It Or Leave It Records.

Prilično prazni so nastali leta 1994 v Beogradu z jasnim ciljem igrati punk glasbo po vzoru britanskih skupin, kot so The Clash, Sex Pistols, Peter & The Test Tube Babies, Stiff Little Fingers in mnoge druge. Po številnih koncertih in kadrovskih spremebah so leta 2004 izdali debitantski album "Jedan minut nije dovoljan", ki mu je leta 2009 sledil "Samo borbeno".
Na Unterhundovi aprilski streetpunk veselici so se po navdušujočih nastopih v letih 2003 in 2004 ponovno vrnili v Ormož, kjer so spet poskrbeli za divji pogon!

G.U.B. (Gužva u bajt) so nastali leta 2004 v Ljubljani in igrajo pristen streetpunk, ki se požvižga na trende in pozerje. Po prvem demu, ki je leta 2005 izšel v samozaložbi, so leta 2009 izdali CD "Nikad pankera od nas" za BUM Records.
V Ormožu so nastopili prvič in takoj na začetku poskrbeli za razposajeno razgrajanje!



Več v Družabno