Na Gibini obnovili kapelo iz leta 1925

Sakralni objekt je danes pravi biser kraja Gibina

Jože Žerdin, nedelja, 30. junij 2013 ob 22:41
Kapela na Gibini

Kapela na Gibini

Verniki iz Gibine v obmejni župniji Razkrižje so se pred dvema letoma odločili da se lotijo obnove vaške kapele. S skupnimi močnimi in dobro voljo jim je sakralni objekt uspelo obnoviti in je danes pravi biser kraja Gibina.

Potrebni denar za obnovo so zbirali pri vaščanih iz Gibine in tudi nekateri drugi so jim priskočili na pomoč iz sosednjih krajev razkriške župnije. Za obnovo so skupaj zbrali 2.060 evrov. Poleg zbranega denarja so pri obnovi kapelice pomagali tudi številni sponzorji, predvsem veliko vernikov je darovalo svoj prosti čas za obnovo, tako, da so obnovo pripeljali h koncu.

Opravljala so se številna obnovitvena dela od zidarskih in gradbenih. Namestile so se nove polkne na zvoniku. Kapelica se je od zunaj povsem prepleskala, kakor tudi streha na zvoniku, opravil se je servis zvona v kapelici. Ob obnovljeni kapelici so tudi zasadili rože. Sponzorji pri obnovi so bili Občina Razkrižje, Segrap d.o.o. Ljutomer in Arko d.o.o. Ljutomer. Obnovljena kapelica sredi vasi bo še dolga leta vernike vabila k molitvi, hvaležnosti, veselju in medsebojni povezanosti.

Odbor za obnovo kapelice so sestavljali Sonja Burjek, Jožef Barat, Vlado Maršič, Izidor Novak, Zinka Mlinarič, Stanko Vozlič, Ciril Zanjkovič in Monika Zanjkovič. Blagoslov obnovljene kapele je bil ob proščenju v nedeljo, 16. junija, ko se je pri maši zbralo veliko vernikov iz domače in sosednjih župnij. Blagoslov je opravil domači župnik msgr. Franc Režonja.


Več v Kultura in izobraževanje