Policisti v Ormožu so »želi«

V stanovanjski hiši v okolici Ormoža so policisti odkrili prostor, prirejen za vzgojo prepovedane droge konoplje

Prlekija-on.net, petek, 12. julij 2013 ob 21:10
Policisti PP Ormož so na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju, opravili dve hišni preiskavi, v stanovanjski hiši v okolici Ormoža in v stanovanju v Mariboru. V stanovanjski hiši v okolici Ormoža so policisti odkrili prostor, prirejen za vzgojo prepovedane droge konoplje, v katerem je 26-letni osumljenec, sicer doma iz Maribora, gojil 50 takih rastlin. Na strehi objekta, v katerem so opravili hišno preiskavo, so policisti našli še dodatnih 13 rastlin prepovedane droge konoplje.

Policisti so zasegli vseh 63 rastlin konoplje in pripomočke za vzgajanje teh rastlin (trafo postajo, ventilator, klimatsko napravo, časovna stikala, luči za proizvajanje umetne svetlobe s halogenskimi žarnicami, PVC posode z raznimi umetnimi gnojili, plastenke s fitofarmacevtskimi dodatki (tekoče gnojilo), merilce vlage ter ostale pripomočke).

Pri preiskavi stanovanja v Mariboru, v katerem osumljenec živi, pa so policisti našli in zasegli več paketov že posušenih delcev rastline konoplje, namenjenih za nadaljnjo prodajo ter kavni mlinček.

Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili za kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po I. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1B). Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34