Slovenija znižuje CO2: primera dobre prakse: Ljutomer - Gradec

Strokovna ekskurzija v zvezi z ukrepi občin kot znanilcev trajnostnih sprememb na področju trajnostne mobilnosti

Prlekija-on.net, nedelja, 22. september 2013 ob 22:552
Slovenija znižuje CO2 - ekskurzija v Gradec

Slovenija znižuje CO2 - ekskurzija v Gradec

Umanotera iz Ljubljane je skupaj s partnerji 12. septembra, organizirala strokovno ekskurzijo v zvezi z ukrepi občin kot znanilcev trajnostnih sprememb na področju trajnostne mobilnosti.

Predstavitve sta se udeležila med drugimi zastopniki različnih organizacij iz vse Slovenije, tudi predstavnika Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra NVO in Mladinskega sveta Ljutomer Nina Stegmüller ter Anton Gregorinčič.

Pozdravni nagovor in predstavitev projekta Slovenija znižuje CO2: dobre prakse je predhodno opravila Karmen Kogoj Ogris iz Umanotere. Udeležencem je predstavil prometno strategijo občine Ljutomer občinski uslužbenec Mitja Kolbl s sodelavcem Alešem Vaupotičem. Pri pripravi ljutomerske prometne strategije aktivno sodeluje tudi prleški mladinski center. Problematiko trajnostne mobilnosti v Sloveniji pa je podal Aljaž Plevnik iz Slovenske platforme za trajnostno mobilnost.

Udeležencem je Gerhard Ablasser, v Mestni hiši v Gradcu, predstavil mobilnostne politike mesta Gradec. Nato so si prisotni ogledali mobilnostni center in prestopne točke mestnega javnega potniškega prometa, kar so vodili predstavniki podjetja FGM AMOR in SPTM, ter si ogledali tudi urejanje parkiranja izven mestnega središča, območja umirjenega prometa in P+R Murpark. Več o projektu najdete na spletni strani slovenija-co2.si, sicer pa je prometna strategija občine Ljutomer dosegljiva tukaj, inovativne prakse trajnostne mobilnosti v Gradcu pa tukaj.

Spodaj si lahko ogledate tudi video reportažo dogodka.


Več v Kultura in izobraževanje