Ženski glas je segel v deveto vas

Skupni koncert ljudskih pesmi pevk skupin Illumina in Pole Poje v dvorani ljutomerske glasbene šole

Jerneja Domajnko, nedelja, 24. november 2013 ob 10:30
Koncert ljudskih pevk Illumina in Pole Poje

Koncert ljudskih pevk Illumina in Pole Poje

V soboto, 23. novembra, so v dvorani Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pripravile skupni koncert pevke Ženske vokalne skupine Illumina iz Ljutomera in Dekliški pevski zbor Pole Poje z Razkrižja.

Na koncertu, katerega rdeča nit so bile slovenske ljudske pesmi, so pod umetniškim vodstvom Dušana Preloga in Evgena Bibianka zapele pesmi iz vseh slovenskih pokrajin: prekmurske ljudske Spevaj nama, Katica!, Či bi jas bila fčelica, Mejsec svejti obre klejti, San se šetao in Ne óuri, ne sejaj, štajerski Lani se možila sem in Gremo na Štajersko, ljudske iz Rezije Da citira Kafölawa, Da lipa ma! Ka bëj na jë? in Jnjyn ćewa jti gnä', primorsko ljudsko Rezjankica, koroški Prvi rej in Travniči so že zaleni, istrsko Kolacion, belokrajinski Aj, zelena je vsa gora in Jurjevanje ter ljudski napev z Razkrižja Bile smo si tri sestrice. Občinstvo je z aplavzom zahtevalo dodatek, zato so zapele še Dere sen jas mali bija.

Skupnemu koncertu Illumine in Pole Poje bo mogoče prisluhniti tudi v nedeljo, 24. 11. 2013 ob 18.00 v Kulturnem domu Razkrižje.


Več v Kultura in izobraževanje