Medgeneracijsko druženje na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Dedki in babice so bili iskreno veseli povabila in medsebojnega druženja z vnuki in vnukinjami

Prlekija-on.net, sreda, 15. januar 2014 ob 17:11
Medgeneracijsko druženje

Medgeneracijsko druženje

Za temo letošnjega otroškega parlamenta je izbrana zanimiva tema Razmere v družbi. Učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, so imeli veliko predlogov, napravili pa so tudi ožji izbor tem. Učenci 8. b razreda so skoraj soglasno izbrali temo Medgeneracijsko druženje.

V ta namen smo v petek, 10. januarja, pripravili srečanje učenk in učencev 8. b z njihovimi dedki in babicami. Srečanja se je udeležilo čez 30 dedkov in babic. Zanje smo pripravili kratek kulturni program, najprej pa smo se njihovih src dotaknili z zgodbico, ki jih je popeljala v preteklost. Nasmejali smo jih s skečem, ki so ga odigrale učenke s pomočjo lutk, skupaj pa smo zelo ubrano zapeli pesem V dolini tihi.

Roke so se kar same povezale in učilnica je bila nabita s pozitivno energijo in domačnostjo. Učenke so pripravile tudi kviz, v katerem so se pomerili dedki proti babicam. Oboji so pokazali veliko znanja iz vseh šolskih predmetov, a babice so bile za točko uspešnejše, kljub močnemu navijanju fantov za dedke. Na koncu smo jih tudi pogostili, saj so učenke s pomočjo učiteljice Renate spekle pecivo, skuhale kavo iz želoda in čaj iz domačih zelišč. S tem sledimo tudi smernicam trajnostnega razvoja.

Srečanje je bilo zelo prisrčno. Dedki in babice so bili iskreno veseli povabila in medsebojnega druženja z vnuki in vnukinjami, hkrati pa so poklepetali tudi med seboj. Vsi so izrazili željo, da se še večkrat srečamo. Kako malo je potrebno, da osrečimo in da smo srečni tudi sami.

Jana Dovnik - razredničarka 8. b razreda


Več v Kultura in izobraževanje