Na Pomladnem sejmu podelili Znake kakovosti in okoljsko nagrado

Podjetjem so podelili Znake kakovosti v graditeljstvu in Saubermacherjevo okoljsko nagrado

Branko Košti, nedelja, 6. april 2014 ob 14:48
Podjetjem so podelili Znake kakovosti v graditeljstvu in Saubermacherjevo okoljsko nagrado

Podjetjem so podelili Znake kakovosti v graditeljstvu in Saubermacherjevo okoljsko nagrado

Gradbeni inštitut ZRMK kot vodilna ustanova na svojem področju, že vrsto let podeljuje Znak kakovosti v graditeljstvu kot blagovno storitveno znamko, s katero označujejo dobre in najboljše izdelke in storitve graditeljstva v Sloveniji. Simbol znaka je rumeno-oranžno-modra hišica z belo zvezdico, podeljujejo pa jih tudi na Pomladnem sejmu gradbeništva, energetike, komunale in obrti v Gornji Radgoni.

Letošnji prejemniki prestižnega priznanja za izdelke in storitve v gradbeništvu so podjetje AJM d.o.o. za leseno okno »AJM IV90«, podjetje GRAS d.o.o. za izvedbe konstrukcijskih ojačitev objektov kulturne dediščine in objektov z elementi kulturne dediščine, ROTO GROUP d.o.o. za Eco Blue malo čistilno napravo za nestalne dotoke odpadne vode, podjetje HIPOX d.o.o. pa je prejelo kar dva Znaka kakovosti - za izvedbo sanacije vlage betonskih in armirano betonskih konstrukcij in za izvedbo hidroizolaterskih del na ravnih strehah in terasah.

Na sejmu v Gornji Radgoni je bila podeljena tudi že 3. Saubermacherjeva okoljska nagrada, katero podeljuje  podjetje Saubermacher v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Mariboru, Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani in Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani. Direktorica podjetja Saubermacher Slovenija d.o.o. mag. Mojca Letnik, je ček v vrednosti 1.500,00 evrov izročila Mateju Mlakarju, diplomantu Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. Strokovna komisija, katero so sestavljali predstavniki sodelujočih fakultet, je kot najboljšo ocenila njegovo diplomsko nalogo z naslovom Vpliv dodatkov na produkcijo bioplina pri razgradnji odvečnega blata v pilotnem anaerobnem reaktorju.


Več v Gospodarstvo