Na 26. dobrodelnem kulturnem večeru zbrali preko dva tisoč evrov za družine v stiski

Župnijska Karitas Ljutomer je ob materinskem dnevu organizirala tradicionalni dobrodelni koncert

Nuša Novak, sobota, 21. marec 2015 ob 21:28
26. dobrodelni kulturni večer

26. dobrodelni kulturni večer

To, kar ljudi dela ljudi, je sposobnost sočutja. Najbolj prvinska realizacija sočutja pa je dobrodelnost, kot konkretna pomoč sočloveku v stiski. In prav ta dobrodelnost je osnova in bistvo delovanja Karitas Ljutomer.

Njihovo delo ni ozko vezano le na župnijo Ljutomer, ampak delujejo tudi širše. Prav tako je pomembno, da se znotraj lokalne skupnosti povezujejo tudi z ostalimi humanitarnimi organizacijami ali zavodi ter skupaj poskušajo pomagati. Ta pomoč je velikokrat zelo hitra in učinkovita.
Lahko bi še naštevali mnoge dejavnosti, ki jih izvajajo znotraj njihove Karitas. Pomembno je, da vse, kar delajo, delajo iz ljubezni, prostovoljno, brez vsakršnega plačila. Pri njihovem delu jih vodi evangeljsko sporočilo ljubezni do Boga in bližnjega ter prepričanje, da kdor daje tudi veliko sprejema.
Podobno vlogo imamo tudi mame, ki z obilo brezpogojne ljubezni in brez plačila, vrsto let skrbimo za svoje otroke, jih vzgajamo, spodbujamo in neomajno podpiramo in spremljamo na vsakem koraku.

Članice Karitas Ljutomer, pod vodstvom predsednika Andreja Zrima, so tudi letos v Domu kulture Ljutomer, priredili že 26. dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu. Moderatorja prireditve sta bila Marja Dolamič in Branko Hrga.
Na tej večerni prireditvi, namenjeni predvsem dobrodelnosti in posvečeni vsem neutrudnim in pridnim mamicam, so nastopili: Nuša Krajnčan, Rebeka Kerčmar, Cirila Štabuc, oktet Arion, Urban Kouter, Karin Cigula, otroški pevski zbor OŠ Stročja vas, ter posebna gosta večera, Manca Izmajlova in Benjamin Izmajlov. Srčna pevka s čudovitim glasom in virtuoz violinist, sta občinstvo popolnoma prevzela in nas popeljala v svet neprecenljivih glasbenih užitkov.
Nekaj besed je spregovoril tudi predsednik Karitas Ljutomer, župnik in dekan, Andrej Zrim ter poudaril pomen ohranitve svetosti družine. Zatem je na oder stopila še tajnica Karitas Ljutomer, Marija Pušenjak, ki se je zahvalila vsem, ki so pomagali pri organizaciji te prireditve, še posebej pa vsem obiskovalcem, ki so z odprtimi srci prišli in prispevali kanček dobrodelnosti.

Po končani prireditvi je sledila pogostitev in druženje v avli galerije Anteja Trstenjaka, kjer je bila na ogled razstava slik slikarke Ivice Vukan iz Gornje Radgone.

S prodanimi vstopnicami in prostovoljnimi prispevki, se je zbralo več kot 2.000 evrov in ta izkupiček bo namenjen družinam v stiski.

Iskrena hvala vsem, ki ste s svojim obiskom pomagali ljudem, ki so resnično potrebni naše pomoči.
Revni smo tistega, česar nimamo. Dobrodelnost oziroma darežljivost pa nam omogoči pokazati svoj blišč v soju tistega, kar imamo ter nam odpira vrata novih priložnosti v življenju.

Neka modra misel pravi: »Ljubezen je edina stvar, ki se z dajanjem veča


Več v Kultura in izobraževanje