V četrtek zvečer bodo nekatere ulice v Ljutomeru brez vode

Javno podjetje Prlekija je na svoji spletni strani objavilo obvestilo, kjer obveščajo porabnike pitne vode v naslednjih ulicah v Ljutomeru: Ulica Jana Baukarta, Ulica Cvetka Golarja, Grossmanova ulica, Prešernova ulica, Cesta I. slovenskega tabora, Razlagova ulica in Kajuhova ulica, da bo v četrtek, 20. junija, predvidoma od 21. do 23. ure prekinjena oskrba s pitno vodo zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.Ob tem prosijo za razumevanje.

četrtek, 20. junij 2019 ob 07:22

Na območju Ljutomera prijetih pet tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v državo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih je bil en udeleženec telesno poškodovan, sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, štiri povoženja divjadi, pet tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v RSlovenijo in samomor.S področja kriminalitete je na območju Murske Sobote bila obravnavana odtujitev mobilnega telefona, tatvina ženske torbice in dve poškodovanji tuje stvari. Ljutomerski policisti so obravnavali ...

četrtek, 20. junij 2019 ob 07:21

Razrešili direktorja Javnega podjetja Prlekija

Kot smo neuradno izvedeli, je v sredo na seji ustanoviteljic Javnega podjetja Prlekija (JP Prlekija), ki upravlja s Sistemom C, bil odstavljen direktor JP Prlekija, Davorin Kurbos. Ustanoviteljice, občine Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej naj bi se na seji sestale že v ponedeljek prejšnji teden, a se seje takrat niso udeležile vse občine, zato tista seja ni bila sklepčna.

sreda, 19. junij 2019 ob 20:595

Pričela se je gradnja mostu, s tem pa tudi zastoji

V sredo, 19. junija, se je v Ljutomeru čez Ščavnico pri Domu kulture pričel graditi nov most, gradnja pa naj bi trajala predvidoma do 6. novembra. Stari most se bo ob tem porušil in se zgradil nov, poleg mostu pa bodo uredili še strugo Ščavnice na tem območju ter inštalacije, pri čemer bodo prestavili plinovod, vodovod in telekomunikacijske vode, uredili pa bodo tudi cestno razsvetljavo.

sreda, 19. junij 2019 ob 16:20

Pri gramoznici našli mrtvo osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da se je v sredo, 19. junija, ob 10.41 pri gramoznici v Dokležovju, v občini Beltinci, začela iskalna akcija pogrešane osebe. Pred prihodom ekipe reševalnih psov KZS - SIP skupina 3 in potapljačev PRS Murska Sobota so pogrešano osebo našli mrtvo.Več zaenkrat ni znano.

sreda, 19. junij 2019 ob 15:37

Paleta z naloženim tovorom padla na delavca in ga huje poškodovala

V torek, malo po 20. uri je v podjetju na območju Gornje Radgone prišlo do nesreče pri delu. Z zbiranjem obvestil na kraju in z ogledom je bilo ugotovljeno, da se je pri nalaganju tovora v tovorno vozilo s pomočjo viličarja paleta z naloženim tovorom nagnila in padla na noge zaposlenega in ga pri tem huje telesno poškodovala.Policisti o zadevi še zbirajo obvestila.

sreda, 19. junij 2019 ob 15:27

V Stročji vasi pripravili prijateljsko srečanje gasilske mladine

V soboto, 15. junija, so v Stročji vasi pripravili 1. prijateljsko srečanje gasilske mladine, kjer je bilo skupaj 118 otrok in mentorjev. Jenny Kosi je povedala, da si je svojo idejo zamislila tako: "Ideja je bila, da se družimo in da otrokom pokažemo, da gasilci nismo nasprotniki ter da ne delamo za svoja društva, ampak za skupno dobro. Zato sem jih razdelila v pomešane skupine iz vsakega društva v smislu sodelovanja in da so zaupali en v drugega skozi igre."Tako so bile za pionirje pripravljene ...

sreda, 19. junij 2019 ob 13:18

Neznanec ukradel 1.500 kg električnega vodnika

V času od 17. ure, 17. 6. 2019, do 7. ure 18. 6. 2019 je neznani storilec v Lenartu pristopil do ograje podjetja, kjer je z neznanim orodjem prerezal ograjo in si tako omogočil vstop v odprt skladiščni prostor.Iz notranjost je ukradel 1.500 kg električnega vodnika. Z opisanim dejanjem je nastala premoženjska škoda v višini okoli 2.500 evrov.

sreda, 19. junij 2019 ob 09:50

Veteran Ignac pometal s konkurenco

Po večletnem prizadevanju, da bi od denacionalizacijskega upravičenca odkupili ribnik v Podgradu pri Gornji Radgoni, s katerim so gospodarili praktično pol stoletja, so člani Ribiške družine Radgona, Temeljne enote GR, predlani to končno uspeli realizirati. Lep ribnik ob še lepši ribiški koči, kjer se radi družijo in tudi namakajo trnke, so tako odkupili in ga imajo v trajno last. In ker je to velik dogodek za radgonske ribiče, se je vodstvo temeljne enote, s predsednikom Ivanom Bol ...

sreda, 19. junij 2019 ob 09:21

Srečali in družili so se šolniki, ki so šolo zaključili pred 55. leti

Da prijateljstva iz otroštva in mladosti ali vsaj iz mlajših dneh nikoli ne ovenejo, in ga ne more pretrgati nič, še posebej potrjujejo vse pogostejša srečevanja nekdanjih sošolcev, bodisi iz nižje ali višje gimnazije, osnovne ali srednje šole. In v to smo se lahko prepričali tudi v gostilni Mencinger v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, kjer so se že devetič srečali sošolci 8 A (razredničarka pokojna Irena Pevec) in 8 B (Jelka Kraner, ki je v domu starejših v Lenartu in se sreč ...

sreda, 19. junij 2019 ob 09:13