Starostniki pri predsedniku Borutu Pahorju

Prav na državni praznik ob dnevu Primoža Trubarja (menda je bil rojen 8.6.1509), najpomembnejše osebnosti v razvijanju temeljev za oblikovanje slovenskega naroda, so se stanovalci Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona odzvali povabilu predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja in si ogledali predsedniško palačo v Ljubljani. Pridružilo se jim je nekaj njihovih svojcev ter tudi zaposlenih v domu. Bil je to pravzaprav predsednikov "dolg", saj je na praznovanju 10. obletnice DSO Gornja ...

torek, 18. junij 2019 ob 08:56

Popoln večer za pare

Po številnih uspešnih dogodkih za nežnejši spol, poimenovanih Ženski večeri, so se v Akademiji za ženske Lakšmi odločili za nov izziv: 8. junija so priredili prav poseben dogodek z naslovom Popoln večer za pare.Po besedah organizatorice Mihaele Gržin naj bi dobra polovica udeležencev prišla iz malce bolj oddaljenih krajev, kar očitno dokazuje, da nekateri ljudje v osrčju Prlekije še niso tako zelo odprti za tovrstne dogodke, zato je bila organizacija večera še toliko večji izziv ...

torek, 18. junij 2019 ob 08:47

Desetletniki iz Radencev ugnali tudi vrstnike slovitega Atletica

Selekcija U10 NK Radenska Slatina "Špartanci" se je konec prejšnjega tedna udeležila finalnega dela enega največjih otroških turnirjev na svetu Champions Trophy 2019 na Dunaju. Na turnirju, kjer je sodelovalo 128 ekip iz celega sveta, so radenski Špartanci, kot jih mnogi poznajo, na koncu osvojili odlično 23. mesto. Glede na to, da je NK Slatina eden izmed mlajših slovenskih klubov, lahko rečemo, da je to zgodovinski dosežek v tej kratki 26-letni zgodovini kluba. Zato ne preseneča, da ...

torek, 18. junij 2019 ob 08:062

Odprli poletno sezono DOSOR-jeve vetrnice z Nušo Derenda

V DOSOR-ju so v ponedeljek, 17. junija, pripravili popoldansko srečanje s svojci. Bogat glasbeni in humoristični program je navdušil vse prisotne, še posebej popularne popevke Nuše Derende. Srečanje s svojci se je pričelo zgodaj popoldan, ko so DOSOR-jevi sodelavci pripravili program zanimivih iger v okviru prepoznavnega projekta Igrajmo se skupaj. Gre namreč za medgeneracijski prenos znanj igranja iger, ki so se jih stanovalci DOSOR-ja igrali v njihovi mladosti. Igre, kot so izdelava pup ...

ponedeljek, 17. junij 2019 ob 23:09

V okviru praznika KS Miklavž pri Ormožu igrali šah

Že nekaj let zapored se v okviru praznika KS Miklavž pri Ormožu zberejo ljubiteljski šahisti na tekmovanju za Pokal Krajevne skupnosti. Letos jih je svoje moči merilo sedem.Po odigranih sedmih kolih je slavil Janko Brunčič iz Ljutomera s 5,5 točkami pred Stankom Gjuranom iz Dokležovja, ki je zbral 4,5 točke in Štefanom Šerugo iz Bakovcev s 4,0 točkami.Kot vsako leto je turnir odlično organiziral Jože Tomažič.

ponedeljek, 17. junij 2019 ob 22:55

Moški v Ljutomeru kar dvakrat storil kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost

V nedeljo v popoldanskih urah je v Ljutomeru prišlo do neljubega dogodka, ko se je moški, domnevno domačin, v enem dnevu kar dvakrat spravil na ženski in ju spolno nadlegoval. Po neuradnih informacijah naj bi moški v Ljutomeru, v bližini športne dvorane ŠIC Ljutomer in bližnjega lokala spolno nadlegoval natakarico, ki so ji nato na pomoč priskočile stranke lokala.

ponedeljek, 17. junij 2019 ob 18:35

V Ljutomeru ponovno posredoval helikopter

V ponedeljek, 17. junija, ob 14.27 sta posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa HNMP Maribor iz Ljutomera v UKC Maribor s helikopterjem prepeljali obolelo osebo. Gasilci PGD Ljutomer so na hipodromu v Ljutomeru zavarovali kraj pristanka helikopterja.Helikopter je v Ljutomeru posredoval nedolgo nazaj, pred desetimi dnevi. Takrat celo dvakrat v roku slabih dveh ur.

ponedeljek, 17. junij 2019 ob 17:26

40 let spominov v vrtcu na Cvenu

V petek, 14. junija so na Cvenu obeležili 40 let delovanja vrtca na Cvenu. V vrtcu in pozneje v podružnični šoli OŠIC na Cvenu so se stkala mnoga prijateljstva, ki trajajo še danes, vsi, ki pa so vrtec in šolo na Cvenu obiskovali ali so tam zaposleni pa ohranjajo zelo prijetne spomine na ta čas brezskrbnosti.Tako so na ta visok jubilej otroci, ki sedaj obiskujejo vrtec in šolo pripravili prireditev, kjer so se predstavili vsi od najmlajšega pa do najstarejšega.

ponedeljek, 17. junij 2019 ob 16:573

V Gornji Radgoni se je odvil že 13. Dan odprtih kleti

V nedeljo, 16. junija, se je v Gornji Radgoni odvil že 13. Dan odprtih kleti! Vreme in razpoloženje sta bila »od sonca razvajena« in na Radgonskih goricah so poskrbeli, da nikomur ni bil dolgčas.Že ob deseti uri zjutraj so se kolesarji podali »Z biciklon skozi gorice«, na pobudo Radenske in Športnega društva Radenci pa se je našlo tudi nekaj »norcev«, ki so se v tekmovanju #Norci na štengah pognali po 283 stopnicah na radgonski grad.

ponedeljek, 17. junij 2019 ob 16:11

Policisti še iščejo neznance, ki so izpred gostinskega lokala ukradli dva senčnika

V noči na 15. junij so neznani storilci ukradli dva senčnika, o čemer smo že poročali. Iz PU Murska Sobota so še sporočili, da sta senčnika bila ukradena iz terase gostinskega lokala na Moti.Neznanci so odtujili dva senčnika črne barve z reklamnim napisom in dvema podstavkoma. Materialne škode je za okrog 700 evrov. Policisti PP Ljutomer za neznanim storilcem zbirajo obvestila. 

ponedeljek, 17. junij 2019 ob 13:27