Mladi raziskovalci nagrajeni s petimi zlatimi, petimi srebrnimi in devetimi bronastimi priznanji

V Murski Soboti je v torek, 14. maja, potekalo sklepno 53. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Na državno prvenstvo so se uvrstile najboljše naloge iz regijskih tekmovanj, ki so prejšnji mesec potekala po celi državi. K raziskovanju najrazličnejših področij mlade spodbuja Zveza za tehnično kulturo Slovenije, ki je tovrstno tekmovanje organizirala že 53.Po uspešnih predstavitvah na regijskem tekmovanju se je na državno prvenstvo uvrstilo tudi 19 dijakov Gimnazije Franca Mikloši ...

sreda, 15. maj 2019 ob 15:32

100. obletnica priključitve Apaškega polja k Sloveniji – pomembna obletnica za občino Apače in za Slovenijo

V letu 2019 slavimo 100 let priključitve Prekmurcev k matični domovini, Sloveniji. Načrtujejo se proslave in razne obeležitve obletnice, s katero je Slovenija pridobila pomemben del svojega ozemlja, obširno prekmursko ravnico z gričevnatim Goričkim. Le malo pa se govori o še eni pomembni prelomnici v tem delu Slovenije. Prav tako pred 100 leti, je z mirovno pogodbo Slovenija pridobila ozemlje, ki je bilo z večino poseljeno s pripadniki nemško govorečega prebivalstva - Apaško polje.

sreda, 15. maj 2019 ob 14:00

Več avtodomov, več prometa, več delovnih mest tudi v Odrancih ter 1.400 evrov regresa

Skupina Carthago praznuje rojstni dan: pred 40 leti je Karl-Heinz Schuler v Ravensburgu v Nemčiji ustanovil podjetje Carthago Reisemobil GmbH. Še zmeraj lastniško vodeno podjetje je danes vodilni evropski proizvajalec prestižnih avtodomov znamk Carthago in Malibu. Pomemben delež k uspehu podjetja je prispevalo hčerinsko podjetje Carthago d.o.o. s sedežem v Odrancih. Tako kot vsa predhodna leta, bo leto 2019 usmerjeno v rast in razvoj.

sreda, 15. maj 2019 ob 13:44

Most na relaciji Dokležovje - Veržej bo zaprt zaradi vojaških vaj

V soboto, 11. maja, se je tudi na širšem območju letališča Rakičan začela prva v nizu Regijskih vojaških vaj Takojšen odgovor. Regijske vaje letos potekajo pod skupnim geslom Močnejši skupaj. Do jutri se bo med Dokležovjem in letališčem v Rakičanu odvijalo skupno vojaško urjenje Slovenske in zavezniških vojsk, ki bo vključevalo zračne desante in streljanje z manevrskim strelivom.Ob tem bo očasno oviran promet na regionalni cesti Dokležovje - Veržej. Zaradi vaj bo zaprt cestni ...

sreda, 15. maj 2019 ob 10:56

Mama zdravnica v vrtcu predstavila svoj poklic

V vrtec Mala Nedelja, v skupino otrok 4-6 let, ki domujemo v hotelu, smo v ponedeljek, 13. 5. 2019, povabili mamo zdravnico Jasmino Kolar, dr. med., spec. družinske medicine, da nam je podrobneje  predstavila svoj poklic.Mama zdravnica nam je predstavila poklic zdravnika tako, da nam je praktično in s pripomočki prikazala, kako poteka zdravniški pregled. Otroci so  se korajžno in brez zadržkov ponudili kot prostovoljci ter se prepustili vlogi pacienta. Zdravnica ...

sreda, 15. maj 2019 ob 09:171

Obravnavali tatvino in zlorabo bančne kartice

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče. Pri tem sta se dve končali z lažjimi telesnimi poškodbami. Obravnavanih je bilo še sedem primerov povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana tri kazniva dejanja in štiri kršitve javnega reda.

sreda, 15. maj 2019 ob 07:54

Zali in Gašperju je uspelo, v soboto bosta nastopila še v finalu

Zala Kralj in Gašper Šantl sta v torkovem polfinalu na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije Slovenijo s skladbo Sebi popeljala v sobotni finale. Poleg njiju so se iz prvega predizbora v sobotni finale uvrstili še Grčija, Srbija, Ciper, Estonija, Belorusija, Češka, Islandija, San Marino in Avstralija. Slovenija je bila kot finalistka razglašena prav zadnja, deseta.

sreda, 15. maj 2019 ob 07:50

Pesem Evrovizije je letos tudi malo prleška

Letos nas na Pesmi Evrovizije, ki poteka v Tel Avivu v Izraelu, zastopata Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta s pesmijo Sebi zmagala na Emi februarja letos. Njune zmage takrat ni pričakoval praktično nihče, a sta s svojo preprostostjo in skromnostjo ter brez pompa in blišča, najbolj navdušila gledalce in poslušalce, ki so jima v glasovanju namenili največ glasov. Zala in Gašper sta se v preteklih dneh na generalkah že prepričala, kako je stati na evrovizijskem odru, v ponedeljek zveč ...

torek, 14. maj 2019 ob 20:01

Z vozilom, polnim migrantov, zapeljal s ceste

V torek, 14. maja, okoli 6.40, se je v Železni Gori, streljaj od slovensko-hrvaške meje, v občini Štrigova na Hrvaškem, zgodila prometna nesreča. Kot poroča PU međimurska, 51-letni voznik kombiniranega vozila slovenskih registrskih oznak, državljan Republike Srbije, ni vozil po sredini svojega voznega pasu, zato je z vozilom zapeljal izven cestišča v obcestni jarek, kjer je vozilo obstalo. Tam se je zaletel še v prometni znak.

torek, 14. maj 2019 ob 17:44

Lions klub Ljutomer praznuje 10 let

Zveza Lions klubov Slovenije, katere član je tudi Lions klub Ljutomer, je v slovenskem prostoru prepoznavna s svojimi humanitarnimi programi in akcijami. Področje delovanja je usmerjeno v pomoč slepim in slabovidnim, pomoč socialno šibkim, pomoč zdravstveno handikapiranim, gluhim in naglušnim, pomoč otrokom ter za pomoč ljudem v stiski. Naši cilji se prepletajo s potrebo in željo delovati tudi v prihodnje na področju UE Ljutomer, katerega pokrivamo.

torek, 14. maj 2019 ob 15:39