Na Gibini prijeti tujci

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, dve kaznivi dejanji in dva primera povoženja divjadi.

nedelja, 7. april 2019 ob 09:14

Preživetje v internatu

V internatu sem veljala za »belo vrano« ker nisem bila podobna drugim, ampak so me nekako spoštovali ali vsaj tolerirali, čeprav ne vem, zakaj. Mogoče zato, da so prepisovali od mene teste in domače naloge. Ali zato, da sem bila še kar dobra odbojkarica, navsezadnje sem bila v svoji ekipi kapetanka, igrala sem tudi za starejše in sem večkrat pripomogla k zmagi ekipe. Imela sem visoki odriv in močno roko, bila sem odlična na mreži in v napadu.

nedelja, 7. april 2019 ob 08:54

Gostje iz Zreč uspešnejše

V 7. krogu zelene skupine 1A lige za ženske sta se v Ljutomeru srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Swatycomet Zreče. Slednje so na prvi medsebojni tekmi zelene skupine Ljutomerčanke že premagale, enake želje pa so imele tudi na gostovanju. Zmagale so z Z 0:3 (9:25, 15:25, 16:25).

sobota, 6. april 2019 ob 22:50

Ljutomer v zadnjih minutah strl odpor Tromejnika

V soboto, 6. aprila, sta se v 19. krogu 3. SNL - vzhod, v Ljutomeru pomerila Avto Rajh Ljutomer in Tromejnik-Kuzma. Prvi polčas se je pred okoli sto gledalci končal brez golov, a s petimi rumenimi kartoni (na koncu 9), Ljutomer pa je nato v drugem polčasu v zadnjih minutah strl odpor žilavih gostov. V 82. minuti je gol dosegel Lan Feguš Makovec, v 85. minuti pa je končni rezultat 2:0 postavil Mario Skuhala.

sobota, 6. april 2019 ob 20:57

Gornja Radgona gosti čudovito razstavo uglednega mariborskega umetnika

Župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, je v galeriji radgonskega kulturnega doma odprl enkratno razstavo vrhunskega likovnega umetnika, prof. dr. Matjaža Duha iz Maribora. In prav županu, ki je mimogrede povezan z gozdom in drevesi, saj je po poklicu gozdarski inženir, je pripadla čast, da odpre razstavo, ki nosi simbolen naslov "Pogovor z drevesi", kajti vse razstavljene umetnine so povezane z drevesi, lesom in sploh gozdom. Rojko se je v svojem kratkem pozdravnem nagovoru zahvalil ...

sobota, 6. april 2019 ob 11:46

Borci opravili tehtanje, zvečer gre zares

V petek je v Hotelu Arena potekalo uradno tehtanje in prvo soočenje z nasprotniki. Vsi borci so tehtanje opravili uspešno, tako da je vse pripravljeno za današnji spektakel, ki se prične ob 18:00 uri v dvorani Tabor.Nastopil bo tudi David Žibrat, ki je pred dvobojem odlično pripravljen.

sobota, 6. april 2019 ob 10:22

Destination X v Ljutomer privabil številne obiskovalce

V petek, 5. aprila, je športna dvorana ŠIC postala prizorišče največjega elektronskega dogodka v Pomurju, Destination X. V Ljutomer je dogodek privabil številne obiskovalce, ki so čez noč plesali na ritme znanih slovenskih in mednarodnih DJ-ev, Vanillaz, Francesca Brambilla, Impulz, Dropheadz, Herflex ter Porth Nole. Odlična glasba, svetlobni in laserski efekti, oder v obliki črke X, dvignjen VIP prostor in dobra organizacija so zabavo peljali pozno v noč.Fotografije si lahko ogledate ...

sobota, 6. april 2019 ob 10:14

Z osebnim vozilom trčil v semafor

V soboto, 6. aprila, ob 1.56 je na Partizanski cesti v Gornji Radgoni osebno vozilo trčilo v semafor. Poškodovala se je ena oseba. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine.

sobota, 6. april 2019 ob 08:19

Pod vplivom alkohola zapeljal s ceste in trčil v zgradbo

V petek, malo po 4. uri, so bili policisti obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v Čentibi zapeljal s ceste. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zapeljal levo izven vozišča in trčil v zgradbo. Voznik je bil lahko telesno poškodovan.Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,46 mg/l alkohola. Nastalo je za okrog 5.000 evrov materialne škode.

petek, 5. april 2019 ob 19:03

Med delom zagorelo v predelu motorja traktorja, ki je nato v celoti zgorel

V četrtek, 4. aprila, okoli 19.45 uri je 56-letni domačin v Sodincih, s kmetijskim traktorjem, na svoji njivi obdeloval zemljo. Med delom se mu je v predelu motorja traktorja, pri zaganjaču, pričelo kaditi, kmalu zatem pa je izbruhnil požar. Voznik je skušal z dvema gasilnima aparatoma požar pogasiti, vendar mu to ni uspelo. Požar so pogasili gasilci iz PGD Velika Nedelja in Senešci, traktor pa je zgorel v celoti.Materialna škoda znaša okoli 15.000 evrov.Policisti bodo o svojih ugotovitvah ...

petek, 5. april 2019 ob 12:45