Oče jo je z žago porezal po roki

V sredo, okoli 17.50 je 32-letna ženska v gospodarskem poslopju na območju PP Lenart, pomagala očetu rezati desko. Desko je držala z obema rokama s spodnje strani, oče pa je desko žagal z bencinsko motorno žago. Ob tem jo je po nesreči porezal po podlahti leve roke in jo hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor.Policisti bodo 69-letnega očeta kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

četrtek, 4. april 2019 ob 15:46

Skupina Eklips predstavlja novo pesem in videospot

Rock skupina Eklips je izdala svežo skladbo z naslovom Brez srca s podporo videospota, ki je nastajal v zadnjih tednih. Sandi Koren, Blaž Koren in Vladimir Petovari, ki so člani te zasedbe, pravijo, da ima skladba pridih temačnega sporočila in že sama melodija kitice in kitarski rif prinašata to temačnost.

četrtek, 4. april 2019 ob 13:18

Trije vzorci z oceno nad 19

V županatu Mestne hiše v Ljutomeru je potekalo 25. ocenjevanje vina, ki ga je za svoje člane in članice, pripravilo Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer. Poleg vin iz občin Ljutomer in Razkrižje, so bili zraven tudi vzorci vinogradnikov iz občine Ormož in celo iz sosednje Hrvaške, iz Svetega Martina na Muri. V društvenih prostorih so zbirali vzorce vina, po mednarodni lestvici do 20 pozitivnih točk pa so 84 vzorcev ocenili priznani enologi: Cvetka Sakelšek, Barbika Žuni ...

četrtek, 4. april 2019 ob 13:01

Trsnica in drevesnica Putar iz Cvetkovcev na trg ponudi veliko različnih sadik sadnega drevja in trsnih cepljenk

Ob lepem sončnem spomladanskem vremenu so se začela spomladanska dela v sadovnjakih in v vinogradih. Veliko ljudi se namreč odloča za pomladitev ali dosajanje sadnega drevja ali trsnih cepljenk prav spomladi, ko so pogoji za saditev najprimernejši. Svojo bogato ponudbo in paleto sadnega drevja in trsnih cepljenk pa na območju severovzhodne Slovenije že od leta 1984 ponuja Trsnica in drevesnica Putar d. o. o. iz Cvetkovcev 97, v občini Ormož. Doma imajo kmetijo pri čemer imajo dopolnilno ...

četrtek, 4. april 2019 ob 09:05

Grozila in fizično napadla punco bivšega partnerja

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v sredo, 3. aprila, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 10.19 uri so na postaji od občana iz okolice Ormoža prevzeli najdeno lovsko orožje, ki je bilo najdeno pri pospravljanju starejše hiše. Izpolnjen je bil Zapisnik o najdeni stvari.Ob 20.40 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v okolici Ormoža. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prijaviteljice prišla bivša punca od njenega sedanjega ...

četrtek, 4. april 2019 ob 08:48

David Žibrat: Pripravljen sem odlično, vsi že komaj čakamo soboto

V sredo je v Športnem centru Barada potekal uradni odprti trening za novinarje pred Nočjo dvobojev, ki bo v soboto v Mariboru v dvorani Tabor. Na treningu je prevladovalo pozitivno vzdušje, saj so vsi borci pred sobotnim spektaklom odlično pripravljeni in razpoloženi.

četrtek, 4. april 2019 ob 08:26

V prometni nesreči udeležena osebno vozilo in motorist

V sredo, 3. aprila, ob 8.54 je v naselju Godemarci v občini Ljutomer prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in motorist. Gasilci PGD Ljutomer so nudili pomoč reševalcem. V nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana.

četrtek, 4. april 2019 ob 07:04

Varuh človekovih pravic na obisku v Lenartu

Varuh človekovih pravic Peter Svetina s sodelavci se je v sredo mudil v Lenartu, saj s poslovanjem zunaj sedeža poskuša institucijo Varuha človekovih pravic približati tistim, ki jo potrebujejo. V sklopu obiska je obiskal tudi Socialno varstveni zavod Hrastovec, kjer se je sestal z vodstvom zavoda in si ogledal zavodske prostore ter tudi varovani oddelek.

sreda, 3. april 2019 ob 18:37

Predstavili premierni veliki dogodek destinacije Jeruzalem Slovenija

V torek, 2. aprila, so v rdeči dvorani Gradu Ormož, pripravili tiskovno konferenco, na kateri so predstavili premierni veliki dogodek destinacije Jeruzalem Slovenija - to je prvi Vikend Odprtih vrat, ki bo od 12.4. do 14.4.2019. Hkrati je bilo to tudi naznanilo Dnevov Odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija, ki se bodo odvijali vse od aprila, pa do konca oktobra leta 2019.

sreda, 3. april 2019 ob 15:46

Silvo Lovrenčič bo še štiri leta vodil ŠKD Ljutomer–Križevci

Člani ŠKD Ljutomer–Križevci so na programsko–volilni skupščini v soboto, 30. marca, pregledali opravljeno delo v letu 2018, izvolili novo vodstvo, ter začrtali smernice za aktivnosti v letu 2019. Delovanje društva je bilo, kot že več kot tri desetletja, usmerjeno v vsestransko izvajanje aktivnosti na področju kinologije in zajema šolanje vodnikov in psov, priprava na izpite in polaganje izpitov, izobraževanje inštruktorjev pod okriljem Kinološke zveze Slovenije, izvedba ...

sreda, 3. april 2019 ob 15:14