Pod kolesi končal »ponočnjak«, ki ga redko vidimo

Pred dnevni smo lahko ob eni od cest v občini Križevci in sicer na relaciji Noršinci - Lukavci, naleteli na poginuli primerek divjadi, ki je verjetno bila žrtev povoženja. Gre za v naših krajih sicer prisotnega a zelo redko videnega jazbeca, saj iz svoje jazbine odhaja in je aktiven predvsem ponoči.

nedelja, 31. marec 2019 ob 18:02

Na OŠ Stročja vas je potekal 15. Pomurski otroški parlament

V torek, 26. marca, so na Osnovni šoli Stročja vas pripravili 15. Pomurski otroški parlament, ki so se ga udeležili mladi parlamentarci iz Upravnih enot Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer. Navzoči so bili tudi mentorji, nekateri ravnatelji, tuji gostje s projekta Erasmus+ in drugi.

nedelja, 31. marec 2019 ob 17:48

V Ljutomeru uprizorili glasbeno-baletno predstavo Mali princ

Baletni oddelek in pihalni orkester Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer sta v petek, 29. marca, v športni dvorani ŠIC predstavila glasbeno-baletno predstavo Mali princ. Učenke in učenci baletnega oddelka Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer so s pomočjo prizadevne mentorice Ane Germ, ki je za predstavo pripravila zgodbo in celotno koreografijo, pripravili čudovito baletno predstavo. Letos je premierno predstavo spremljal pihalni orkester katerega dirigent je Simon Novak.

nedelja, 31. marec 2019 ob 17:37

Beltinčani že osmič prvaki PKL

V soboto, 30. marca, je v ŠIC Ljutomer potekal finalni turnir Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, kjer so se pomerile najboljše rekreativne košarkarske ekipe za naslov pomurskega prvaka v košarki. Na sporedu so bile polfinalne tekme, tekmi za 5. in 3. mesto ter finale.

nedelja, 31. marec 2019 ob 11:11

Zgodnja najstniška leta

Prvih let v osnovni šoli se spomnim zgolj po tem, kako smo urejali razredni časopis in sem bila glavna urednica. Med drugim sem bila predsednica razreda in najboljša učenka. Klicali so me žirafa, ker sem bila večja od vseh za celo glavo in to mi je strašno šlo na živce. Šele v srednji šoli sem se nekako sprijaznila s svojo višino, ker sem bila s sebi enakimi. Ampak še zdaj se spominjam zaskrbljenosti svojih tet (mama je imela tri sestre in enega brata), ki so me ob vsakem obisku spra ...

nedelja, 31. marec 2019 ob 09:24

Veržej po preobratu slavil na prleškem derbiju

V soboto, 30. marca, sta se v Ljutomeru, v 18. krogu 3. SNL - vzhod, pomerila Avto Rajh Ljutomer in NK Veržej. V prvem polčasu okoli 250 gledalcev ni videli zadetkov, so pa videli rdeči karton in dve zgrešeni enajstmetrovki. V 12. minuti je pri domačih bil izključen Tomaž Kramar, gostje pa so dobili priložnost, da povedejo iz najstrožje kazni, a je kapetan Marko Ilić žogo poslal visoko čez gol.

nedelja, 31. marec 2019 ob 09:02

Neznanec v trgovini v Ljutomeru ukradel denar iz blagajne

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče. V eni je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. V ostalih dveh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana sta bila še dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj in sedem kršitev javnega reda.

nedelja, 31. marec 2019 ob 08:33

Končno zmaga Radgončanov

Šele v 18. krogu tekmovanja v 3. SNL - vzhod so nogometaši ŠNK Radgona uspeli zabeležiti prvo zmago, ki kljub vsemu nekoliko daje upanje, da nogometaši s Trat na koncu prvenstva le ne bodo zadnji na lestvici. Toda v tem času (še devet tekem) bi morali osvojiti vsaj dvakrat toliko točk kot v dosedanjih 18 krogih, kar bo gotovo izjemno težko. O tem bo gotovo razmišljal trener Jože Sečkar in njegovi fantje, ki to pomlad sicer igrajo boljše kot jeseni, a so šele v četrti pomladni tekmi ...

sobota, 30. marec 2019 ob 23:32

Pogrešano iskali gasilci, policija, lovci ter vodniki s psi, a neuspešno

V soboto, 30. marca, ob 7.23 se je na območju Središča ob Dravi in reke Drave nadaljevala iskalna akcija za že dlje časa pogrešano osebo. Pri iskanju so sodelovali gasilci iz PGD Obrež, Ormož in Središče ob Dravi, policija, lovci ter ekipa vodnikov z reševalnimi psi ZRPS Dolenjska-KIN. Osebe niso našli.Iskalna akcija za pogrešano Marijo Čovič iz Središča ob Dravi poteka že od sredine februarja, ko je le-ta od doma odšla peš 9.2.2019 ob 15. uri v smeri naselja Obre ...

sobota, 30. marec 2019 ob 18:26

V Ljutomeru poteka finalni turnir PKL

V soboto, 30. marca, v ŠIC Ljutomer poteka finalni turnir Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, kjer se merijo najboljše rekreativne košarkarske ekipe za naslov pomurskega prvaka v košarki. Na sporedu so tako polfinalne tekme, kot tudi tekmi za 5. in 3. mesto ter finale.

sobota, 30. marec 2019 ob 13:30